ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Φίλης: Δύσκολη η πορεία της χώρας, αν δεν ανοίξει το θέμα του χρέους έως το Γενάρη

Ν. Φίλης: Δύσκολη η πορεία της χώρας, αν δεν ανοίξει το θέμα του χρέους έως το Γενάρη

Μετά τον Γιώργο Σταθάκη, ο Νίκος Φίλης γίνεται ένα ακόμη στέλεχος της κυβέρνησης που παραδέχεται δημοσίως ότι αν το θέμα του χρέους δεν συζητηθεί μέσα στους επόμενους δύο, τρεις μήνες θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα για την ελληνική οικονομία.

«Αν το θέμα του χρέους δεν ανοίξει έως το Γενάρη, τότε αυτή η συζήτηση θα πάει για του χρόνου. Αν δεν ανοίξει αυτή η συζήτηση, τότε προφανώς και είναι δύσκολη η πορεία της χώρας», τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Όσον αφορά την αξιολόγηση είπε πως επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση ενώ ειδικά για τα εργασιακά τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θέλει να υπάρξουν παραμορφώσεις των εργασιακών δικαιωμάτων.

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει φυσικά και το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, από το οποίο άλλωστε βγήκε ιδιαίτερα ενισχυμένος καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. «Στο Συνέδριο με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής επιβραβεύτηκαν υπουργοί ως πολιτικά πρόσωπα που ασκούν μια πολιτική όπως είναι η υγεία και η παιδεία. Έχουμε έργο να κάνουμε στο υπουργείο, η πολιτική που ασκούμε είναι συλλογική. Δεν είμαι αναντικατάστατος. Ο πρωθυπουργός θα λάβει τις αποφάσεις του», τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Σχετικές ειδήσεις