ΠΟΛΙΤΙΚΗ

El Pais: «Κατρακυλά» η δημοτικότητα της κυβέρνησης Τσίπρα – Πιθανές οι εκλογές

El Pais: «Κατρακυλά» η δημοτικότητα της κυβέρνησης Τσίπρα – Πιθανές οι εκλογές

Η απογοήτευση των ψηφοφόρων από τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα που δεν τηρήθηκαν έχει οδηγήσει σε μεγάλη πτώση της δημοτικότητάς του και οι εκλογές δεν φαντάζουν πλέον απίθανο σενάριο, αναφέρεται σε δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais.

ΤΑ …ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΛΕΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στη χώρα για τα οποία δεν δίνονται αποτελεσματικές λύσεις, όπως το προσφυγικό.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η απογοήτευση του κόσμου είναι μεγάλη για τις ματαιωθείσες υποσχέσεις και ότι αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.

Επίσης γίνεται αναφορά και στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες για τον οποίο αναφέρει ότι μπορεί να τεθεί θέμα αντισυνταγματικότητας.

Όπως αναφέρει βέβαια ο έλεγχος των ΜΜΕ είναι επιδίωξη όλων των κυβερνήσεων και αυτή δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Γίνεται λόγος δε και για τη λιτότητα για την οποία η El Pais αναφέρει ότι «οι Έλληνες είναι πια μαθημένοι» καθώς και για τη δεύτερη αξιολόγηση, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να δεχτεί για να λάβει τα υπόλοιπα χρήματα του δανείου από το τρίτο μνημόνιο.

Σχετικές ειδήσεις