ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για τηλεοπτικές άδειες: Η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί στην απόφαση του ΣτΕ

Τσίπρας για τηλεοπτικές άδειες: Η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί στην απόφαση του ΣτΕ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικά θέματα την εκλογή γραμματέα της Κ.Ε. και την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας.

Σκληρή επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να αναφερθεί στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός ανοίγοντας την ομιλία του τόνισε ότι η Ελλάδα περνά μια κρίση περίοδο: "Είμαστε σε μια περίοδο δύσκολη γεμάτη προκλήσεις με μια σειρά ανοικτά μέτωπα για την κοινωνία τους εργαζόμενους, τη νεολαία και την Αριστερά και απαιτείται μια σειρά από μάχες που η έκβασή τους θα κρίνει την πορεία της χώρας τον 21ο αιώνα και τη θέση της Αριστεράς στο πολιτικό τοπίο που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Σε αυτές τις μεγάλες μάχες πρέπει να βγούμε νικητές"

«Η Κεντρική Επιτροπή που προέκυψε από το συνέδριο, επιβεβαίωσε την πολιτική μας επιλογή να μην υποχωρήσουμε μπροστά στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και την οικονομική ολιγαρχία και τη δέσμευσή μας προς τον ελληνικό λαό να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αντιπαρατεθούμε με τη διαπλοκή και τη διαφθορά», συνέχισε ο Πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα κατά της διαφθοράς.

Όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί

«Το μεγαλύτερο μέτωπο στη μάχη κατά της διαπλοκής είναι το μέτωπο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το οποίο αφορά την ίδια την υπεράσπιση της Δημοκρατίας κράτους δικαίου», τόνισε μιλώντας στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη ότι, από την πρώτη στιγμή, όπως είπε, επιχείρησε να μποϋκοτάρει με απώτερο στόχο να μη γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, «αλλάζοντας τη θέση του κόμματός του και εξαργυρώνοντας γραμμάτια της εκλογής του».

«Είναι ακραία ειρωνικό, αυτοί που έχουν κάνει επάγγελμα τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, που έχουν καταστρώσει μαζί με οργανωμένα συμφέροντα ένα όργιο παρεμβάσεων και τρομοκράτησης των δικαστών, να μας ασκούν κριτική» είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «το πραγματικό διακύβευμα είναι αν σ' αυτό τον τόπο θα αποφασίζει το κοινοβούλιο και η εκλεγμένη κυβέρνηση ή τα οικονομικά συμφέροντα. Όποια και αν είναι η απόφαση του ΣτΕ δεσμευτική για την ελληνική κυβέρνηση».

«Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση υποχρεούται να σωπαίνει. Υποχρεούμαστε να έχουμε άποψη και δε θα σωπάσουμε: Το καθεστώς μη αδειοδότησης όπως κατ' επανάληψη έχει κρίνει το ίδιο το ΣτΕ είναι αντισυνταγματικό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ κλείνοντας την ομιλία του είπε «η μάχη για να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο είναι η μάχη μιας παράταξης και όχι ενός υπουργού».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Πρωθυπουργού

«Τώρα είναι η ώρα για οριστικές αποφάσεις για το χρέος»

Αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας και ειδικότερα στο ζήτημα του χρέους, ανέφερε πως «η προσπάθεια σύγκρουσης με τα φαινόμενα της διαπλοκής βρίσκεται παράλληλα με την προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση σε ένα εξαιρετικά δύσκολο σημείο».

Όπως είπε, πρέπει να προχωρήσουμε στον οδικό χάρτη που έχουμε συμφωνήσει χωρίς να επηρεαζομαστε από την προσπάθεια αποπροσανατολισμού μας.

«Τώρα είναι η ώρα να παρθούν οριστικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους» τόνισε ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας πως «από την πλευρά μας έχουμε πράξει τα δέοντα».

Ζητώντας να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους, υπογράμμισε πως δεν χωράνε περαιτέρω καθυστερήσεις. «Η δέσμευση πρέπει να δώσει σύντομα τη θέση της στην υλοποίηση» είπε.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος «ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», ενώ επανέλαβε ότι είναι ανάγκη να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

Στο σημείο αυτό επιτέθηκε εκ νέου στον πρόεδρο της Ν.Δ., κάνοντας, μεταξύ άλλων λόγο, για ακραίους νεοφιλελεύθερους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στα εργασιακά, ζήτησε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σχετικές ειδήσεις