ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καυγάς» Τσίπρα – Σκουρλέτη στο Μαξίμου: Όλος ο διάλογος

«Καυγάς» Τσίπρα – Σκουρλέτη στο Μαξίμου: Όλος ο διάλογος

Η ρήξη μεταξύ των δύο αντρών πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένη καθώς μια τελευταία προσπάθεια που έγινε προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές που «επισημοποιήθηκαν» στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν απέδωσε.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ήταν για αρκετά χρόνια ένας εκ των συνεργατών που απάρτιζαν τον «κλειστό κύκλο» γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα. Όμως οι ημέρες της ανέφελης συνεργασίας ανήκουν πια οριστικά στο παρελθόν αφού οι ευθύνες που συνεπάγεται η ανάληψη της εξουσίας, «έσπρωξαν» τους δύο άντρες σε διαφορετικούς δρόμους.

Έτσι παρά την προσπάθεια που έγινε την περασμένη Τρίτη (25/10) προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Σκουρλέτης δεν κατόρθωσαν να βάλουν αυτά που τους ενώνουν πάνω από αυτά που τους χωρίζουν.

Όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η Real News οι δύο άντρες συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να πέσουν οι τόνοι μετά το «κόψιμο» του Πάνου Σκουρλέτη από τον Αλεξη Τσίπρα από τη λίστα του Πολιτικού Συμβουλίου.

Τα όσα διημείφθησαν είναι χαρακτηριστικά:

Π. Σκουρλέτης: «Από Το Μαξίμου βγαίνουν διαρροές ότι στον ανασχηματισμό δεν θα μείνω στο Υπουργείο Ενέργειας λόγω των απόψεών μου για τις ιδιωτικοποιήσεις και επειδή δεν θέλω την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ».

Αλ. Τσίπρας: «Δεν είναι αλήθεια. Ποτέ δεν έχουν διαρρεύσει αυτά από εδώ».

Π. Σκουρλέτης: «Δεν πείθομαι, το γνωρίζω».

Αλ. Τσίπρας: «Μου δημιουργούν πρόβλημα ενόψει του ανασχηματισμού με όλα αυτά. Εάν σε βγάλω από το υπουργείο όλοι θα πουν ότι σε έβγαλα επειδή ήσουν αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις και επειδή μου το ζήτησαν οι δανειστές. Εάν μείνεις όλοι θα πουν ότι κέρδισαν αυτοί που είναι κατά του προγράμματος».

Π. Σκουρλέτης: «Σκόπιμα με στοχοποιούν διάφορα δημοσιεύματα. Αλλά από τη λίστα του Πολιτικού Συμβουλίου γατί με έβγαλες;»

Αλ. Τσίπρας: «Υπήρχε η ποσόστωση και έπρεπε να οριστούν παραπάνω γυναίκες».

Οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει είχαν ενοχλήσει σφοδρά τον Πρωθυπουργό.

Αλ. Τσίπρας: «Ήταν πράγματα αυτά που είπες;»

Π. Σκουρλέτης: «Μα στο δια ταύτα συμφωνώ μαζί σου. Να μη διολισθήσουμε όμως σε λογικές success story. Τότε θα καταστείς αφερέγγυος».

Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ο Πάνος Σκουρλέτης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στον Αλέξη Τσίπρα.

Π. Σκουρλέτης: «Να ξέρεις ότι η ιδιωτικοποίηση του 17% είναι “καυτή πατάτα”. Είναι ικανή να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτή μπορεί, όχι ο Σκουρλέτης».

Αν και η συνάντηση έκλεισε με τις δύο πλευρές να εκδίδουν κοινή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, «Το πλήθος των δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης», οι διαφορές παραμένουν και δεν υπάρχει ορατός ορίζοντας γεφύρωσής τους.

Σχετικές ειδήσεις