ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου ο Βύρων Πολύδωρας - Αυτός είναι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ (vid)

Στο Μαξίμου ο Βύρων Πολύδωρας - Αυτός είναι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ (vid)

Με μια κίνηση που σκοπό έχει να ανακατέψει και πάλι την τράπουλα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, η κυβέρνηση θα προτείνει τον πρώην Υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή, Βύρων Πολύδωρα, ως νέο υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ.

Ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βύρων Πολύδωρας, πέρασε την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό. Παράλληλα με τον κ. Πολύδωρα στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο υποψήφιος θα παρουσιαστεί επίσημα τη Δευτέρα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου και θα συζητηθεί η συγκρότηση του ΕΣΡ.

Πρόκειται για κίνηση με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την κυβέρνηση μετά την απόρριψη του νόμου Παππά από το ΣτΕ αλλά και να πιέσει τη Νέα Δημοκρατία να συναινέσει στον καθορισμό του ΕΣΡ και στην υιοθέτηση ενός νόμου – γέφυρα, κάτι που η αξιωματική αντιπολίτευση έχει απορρίψει κατηγορηματικά να πρώτα δεν υπάρξει απόσυρση του νόμου Παππά και πλήρη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.

Δεν συναινεί η Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή της ότι δεν θα συναινέσει στη σύσταση του ΕΣΡ, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προτείνει ως πρόεδρο τον Βύρωνα Πολύδωρα.

«Η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια», τονίζει σε ανακοίνωση της η Πειραιώς και προσθέτει πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το ΕΣΡ, αλλά στη αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον κ. Παππά.

Συμπληρώνει ότι απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

«Η στελέχωση του ΕΣΡ με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί», επισημαίνει η ΝΔ.

Τι είπε ο Βύρων Πολύδωρας

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Βύρων Πολύδωρας τόνισε ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση με το αδιέξοδο στο ΕΣΡ και ότι πρέπει να υπάρξει συναινετική διάθεση προκειμένου να λυθεί αυτό το ζήτημα.

Όπως επεσήμανε, θεωρεί τιμητική τη συγκεκριμένη πρόταση καθώς το ότι είναι θέση ευθύνης αυτή του Προέδρου του ΕΣΡ.

Μάλιστα, χαρακτήρισε "εκτός τόπου και χρόνου" την ένταση που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα με τη Δικαιοσύνη, ενώ συμπλήρωσε πως ο ίδιος επιθυμεί να είναι παράγοντας εξομάλυνσης της κατάστασης.

Σχετικές ειδήσεις