ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς ο Τσίπρας έπεισε τον Πολύδωρα να πει «δέχομαι την υποψηφιότητα»

Πώς ο Τσίπρας έπεισε τον Πολύδωρα να πει «δέχομαι την υποψηφιότητα»

Το πώς του πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας να γίνει υποψήφιος προέδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αποκάλυψε ο Βύρωνας Πολύδωρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση.

Ο κ. Τσίπρας μου τηλεφώνησε και μου είπε: «Τι θα έλεγες να γίνεις πρόεδρος του ΕΣΡ; Ευχαριστώ, αλλά έχω πολλούς εχθρούς του απάντησα» δήλωσε ο κ. Πολύδωρας ενω στην συνέχεια δεν δίσταξε να μιλήσει και για ηγετική ομάδα της ΝΔ. «Δεν μου μιλούν, με συκοφαντούν και με χτυπάνε μέσω των μίντια», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Πρωθυπουργός μου απάντησε, ναι, αλλα έχεις και πολλούς φίλους», είπε ο Βύρων Πολύδωρας και σύνεχισε «Αποδέχομαι, γιατί είμαι μαχητής και είναι τιμητική η πρόσκληση και δεν φοβάμαι τα ρίσκα. Αποδέχομαι την πρόκληση. Περισσότερο επενδύω στη σοφία των πολιτκών που θα πάρουν την απόφαση να με βγάλουν».

Σύμφωνα με τον κ. Πολύδωρα ο διάλογος έγινε πριν το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Σαμοθράκη για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, την 28η Οκτωβρίου, στον Άη Στράτη.

Ο Βύρων Πολύδωρας σχολίασε τις έντονες αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητά του, απαντώντας πως "Δεν πληρώ τις προϋποθέσεις γιατί δεν είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου .Στενοχωρήθηκα πολύ με τη στάση της ΝΔ. Νιώθω σαν να έπεσε πάνω μου σεισμός, χειρότερος της Ιταλίας. Θέλω να σημειώσω με πικρία ότι δεν εκφράζει αυτή η θέση της ΝΔ, όλη τη ΝΔ. Οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ είναι μαζί μου. Ο πολύς κόσμος της ΝΔ είναι μαζί μου. Αυτοί κάνουν τακτικισμούς να ρίξουν την κυβέρνηση και να προχωρήσουν τις φιλοδοξίες τους".

Σχετικές ειδήσεις