ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση άθεων: Μόνο 10 υπουργοί έδωσαν θρησκευτικό όρκο

Κυβέρνηση άθεων: Μόνο 10 υπουργοί έδωσαν θρησκευτικό όρκο

Παρουσία του πρωθυπουργού και το Προέδρου της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό της 4ης Νοεμβρίου.

Έντονες συζητήσεις και αιχμηρά σχόλια προκαλεί η ενέργεια της πλειοψηφίας των υπουργών της νέας κυβέρνησης, να δώσει πολιτικό όρκο αντί θρησκευτικό, όπως είχε καθιερωθεί στην Ελλάδα.

Μόλις 10 μέλη της κυβέρνησης έδωσαν θρησκευτικό όρκο, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του κυβερνητικού σχήματος ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.

Συγκεκριμένα, στο Ευαγγέλιο ορκίστηκαν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Βασιλειάδης, Λυδία Κονιόρδου, Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Βασίλης Κόκκαλης, Νίκος Μαυραγάνης, Κώστας Ζουράρις και Έλενα Κουντουρά.

Οι υπόλοιποι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν πολιτικό όρκο, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως ορισμένοι γελούσαν ειρωνικά κατά τη διάρκεια της Θρησκευτικής τελετής.

Δεν είναι μόνο άθεοι, είναι και ασεβείς. Θεωρούν οπισθοδρομικούς όσους κάνουν το Σταυρό τους και ορκίζονται στο όνομα της Αγίας Τριάδος. Παινεύονται ως τάχα προοδευτικοί, αλλά η πλειοψηφία τους δεν γνωρίζει καν τι σημαίνει Ορθοδοξία.

Σχετικές ειδήσεις