ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βάπτισμα πυρός» για Τζανακόπουλο στο briefing: Τι είπε για αξιολόγηση και τηλεοπτικές άδειες

«Βάπτισμα πυρός» για Τζανακόπουλο στο briefing: Τι είπε για αξιολόγηση και τηλεοπτικές άδειες

Το ντεμπούτο του στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου έκανε σήμερα, Τρίτη (08/11/2016) ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, δηλώνοντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «πρώτη προτεραιότητα είναι η τάχιστη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

«Η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup μας δίνει ακόμα ένα λόγο να είμαστε αισιόδοξοι», είπε και πρόσθεσε πως «είναι πλέον κοινός τόπος ότι η ουσιαστική διευθέτηση του ζητήματος του χρέους αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωζώνη αλλά και για τη διεθνή κοινότητα».

«Το αποδεικνύει άλλωστε και η δέσμευση του ESM, που διά στόματος του επικεφαλής του, κ. Ρέγκλινγκ, ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τα προτεινόμενα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του κ. Ντάισελμπλουμ, αποδεικνύοντας ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη για αποφάσεις, όπως άλλωστε ορίζουν οι κοινές μας δεσμεύσεις».

«Δεύτερη προτεραιότητα η έναρξη της συζήτησης για τον προσδιορισμό των συγκεκριμένων μέτρων για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Τρίτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη συνέχεια της ενημέρωσης, είπε ότι παράλληλα η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται με μεγαλύτερη ένταση στην κατεύθυνση αποκατάστασης της νομιμότητας απέναντι στη γενικευμένη ανομία που προωθούν οι κύκλοι της διαπλοκής.

«Σε αυτή την κατεύθυνση η προσπάθειά μας να τεθεί τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι διαρκής, δεσμευόμενοι από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά και με διαρκή μέριμνα για συναινέσεις, τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Υπογράμμισε, στη συνέχεια, ότι «παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει καμία διάθεση για υποχωρήσεις ως προς τον κεντρικό στόχο μας, δηλαδή την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, ειδικά των τηλεοπτικών σταθμών που είναι άλλωστε και απαίτηση της κοινωνίας αλλά και εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στην κυβέρνησή μας τον Σεπτέμβριο του 2015».

Για την επίσκεψη Ομπάμα

Κατά τη διάρκεια του briefing, ο κ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της χώρας είπε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει τον επιτυχημένο δρόμο της πολυδιάστατης και φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής».

«Η Ελλάδα έχει πάψει πλέον να είναι παρίας και πλέον συνιστά έναν από τους κεντρικούς παίκτες στην ευρύτερη γεωπολιτική σκακιέρα», επισήμανε.

Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είπε ότι αυτή «είναι ένα ακόμα μήνυμα-βήμα στήριξης στην προσπάθεια της χώρας αφενός μεν να βγει από την ατραπό της κρίσης και αφετέρου να συνεχίσει να παίζει ένα σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».

«Η ΝΔ εκπροσωπεί το παλιό και χρεοκοπημένο σύστημα»

Η προσπάθεια της κυβέρνησης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό δεν πρόκειται να σταματήσει «όσο κι αν το επιδιώκει με κραυγές και καταστροφολογία η ΝΔ», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «το σχέδιο της ΝΔ είναι άκρως επικίνδυνο όχι για την κυβέρνηση, αλλά κυρίως για την ίδια τη χώρα».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ενδιαφέρεται και μάλιστα το διατρανώνει διαρκώς μονάχα για την παλινόρθωση του συστήματος πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που την υποστηρίζει. Επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης ζητώντας διαρκώς εκλογές. Θέλει η χώρα να σέρνεται ώστε να δικαιωθεί η ΝΔ και να βρει ταυτόχρονα δικαιολογία για να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης δεν χάνει ευκαιρία να εξαγγέλλει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις, ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και διαιώνιση της ανοχής απέναντι στο σύστημα της διαπλοκής» πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ΝΔ, ο κ. Τζανακόπουλος.

Συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «αυτό που θέλει η ηγεσία της ΝΔ είναι να ανταλλάξει σκληρές μεταρρυθμίσεις διάλυσης της κοινωνίας με τη ρύθμιση του χρέους που μέχρι πριν από λίγο καιρό το θεωρούσε βιώσιμο».

«Αυτή είναι η στρατηγική της, όμως αποδεικνύεται και από τις χθεσινές εξελίξεις ότι η ρύθμιση του χρέους είναι ένας εφικτός στόχος χωρίς να δοθεί σε αντάλλαγμα η κοινωνική συνοχή, που θέλει ο κ. Μητσοτάκης. Άλλωστε, ο ίδιος στη ΔΕΘ τόνισε ότι όχι μόνο θα υλοποιήσει πλήρως και εγκαίρως το συμφωνηθέν από τη χώρα πρόγραμμα, αλλά θα το συμπληρώσει με επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις και νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνουν οι επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις του κ. Μητσοτάκη», προσέθεσε.

«Ευτυχώς για την χώρα αυτή η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της για την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια, θα βγάλει τη χώρα από την μέγγενη της επιτροπείας και το 2019 ο ελληνικός λαός θα έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει τα πεπραγμένα της, με την καταστροφική πενταετία 2010-2014, την καταστροφική πενταετία της διακυβέρνησης των κομμάτων του παλιού και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικές ειδήσεις