ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με φόντο την Ακρόπολη η ομιλία Ομπάμα

Με φόντο την Ακρόπολη η ομιλία Ομπάμα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με την εκλογή του διαδόχου του και με την εξωτερική πολιτική που θα ακολουθηθεί. Σε μια ιδιαίτερης σημειολογικής αξίας κίνηση όσον αφορά την επίσκεψή του στην Αθήνα επελέγη το πλάτωμα του τηλεσκοπίου Δωρίδη στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων, για να απευθύνει την ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την ιστορική του επίσκεψη στην Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την παραμονή του στην Αθήνα, θα μιλήσει στο πλάτωμα του τηλεσκοπίου Δωρίδη στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων, κοντά στο αστεροσκοπείο Αθηνών, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του ΚΑΣ που γνωμοδότησε σήμερα θετικά για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του παραπάνω χώρου.

Η ομιλία του, που έχει προγραμματισθεί για τις 16 Νοεμβρίου, θα γίνει με φόντο την Ακρόπολη των Αθηνών και θα επικεντρωθεί στις αξίες της Δημοκρατίας. Η επίσκεψη του Αμερικανού πρόεδρου στην Ελλάδα στις 15 και 16 Νοεμβρίου έχει χαρακτηρισθεί ιστορική.

Σχετικές ειδήσεις