NEWSBOMB

Αποκατάσταση δημοσιεύματος του Newsbomb.gr με εκ παραδρομής αναφορά στο «Ρουβίκωνα»

Αποκατάσταση δημοσιεύματος του Newsbomb.gr με εκ παραδρομής αναφορά στο «Ρουβίκωνα»

Επειδή εμείς εδώ στο Newsbomb.gr έχουμε μάθει να λέμε ΜΟΝΟ την αλήθεια και να πορευόμαστε βάσει αυτής, ενημερώνοντας τους πολίτες με μοναδικό σκοπό το συμφέρον της Ελλάδας και όχι το προσωπικό μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σχετικά με παλαιότερο δημοσίευμα στο οποίο συνδέεται - λανθασμένα - ο Ρουβίκωνας με μεγάλη ληστεία σε τράπεζα στην Κηφισίας.

Και αυτό γιατί έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, ζητώντας ειλικρινή συγγνώμη όταν οφείλουμε να το κάνουμε, πάντα με γνώμονα τη δημοσιογραφική δεοντολογία που αποτελεί χαμένη υπόθεση για πολλούς στις μέρες μας.

Αν και το λάθος έγινε, όπως επισημάναμε εκ παραδρομής και χωρίς καμία απολύτως σκοπιμότητα, το Newsbomb.gr διακόπτει τη συνεργασία με το συντάκτη του δημοσιεύματος και προχωρά στη συγκεκριμένη διόρθωση προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Το Newsbomb.gr δημοσίευσε κείμενο στο οποίο γράφτηκαν εκ παραδρομής λανθασμένες πληροφορίες εις βάρος του «Ρουβίκωνα». Θέλουμε και πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι δεν υπήρχε η παραμικρή πρόθεση εκ μέρους μας για ανάρτηση ψευδούς δημοσιεύματος εναντίον της συγκεκριμένης αναρχικής ομάδας.

Χωρίς λοιπόν δικαιολογίες και με μόνο κίνητρο το πάθος για ανιδιοτελή ενημέρωση που μας έχει φέρει στην πρώτη θέση προτίμησης του διαδικτυακού κοινού ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, αποσύρουμε τη συγκεκριμένη αναφορά: «με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν λίγο καιρό, μέλη του Ρουβίκωνα κατόρθωσαν να "μπουν" στις συχνότητες των αστυνομικών, κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής ληστείας στην Τράπεζα Πειραιώς, στη Λεωφόρο Κηφισίας», σε δημοσίευμα για τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Επρόκειτο σαφώς για μία άστοχη διατύπωση και σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτή είναι η πρώτη και τελευταία φορά που υποπέσαμε σε τέτοιο ατόπημα χωρίς κανένα σκιώδες συμφέρον να κρύβεται από πίσω.

Άλλωστε, επί σειρά ετών το Newsbomb.gr έχει αποδείξει έμπρακτα ότι σέβεται τον πλουραλισμό και την αντικειμενική ενημέρωση. Εξάλλου καθημερινώς δημοσιεύουμε όλες τις ανακοινώσεις και τις δράσεις τόσο των κινημάτων, όσο και των αναρχικών ομάδων, από οποιοδήποτε χώρο κι αν προέρχονται.

Σχετικές ειδήσεις