ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «καθαρίζουν» τον Βενιζέλο

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «καθαρίζουν» τον Βενιζέλο

Οι επικείμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα προκαλέσουν μεγάλες αναταράξεις στο χώρο τις κεντροαριστεράς προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει την πολυπόθητη για τον ίδιο, συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ ΛΑΛΙΩΤΗ ΜΕ ΣΠΙΡΤΖΗ – ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΑΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ

Ναι, καλά διαβάσατε. Το αν ο Aλέξης Τσίπρας οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη σύμπραξη με τη Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να ανακοπεί η δημοσκοπική άνοδος της ΝΔ.

Και οι δυο πλευρές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν καταλήξει ότι το βαρίδιο της συνεργασίας δεν είναι άλλος από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τον οποίο και οι δυο πλευρές θεωρούν υπέρμετρα φιλόδοξο και άρα «ανεξέλεγκτο».

Στο περίφημο γεύμα Λαλιώτη με τον Πασοκογενή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπίρτζη, ειπώθηκαν πολλά… Σε συνέχεια των όσων σας αποκάλυψε το Newsbomb.gr για την περιβόητη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη (προερχόμενου απ’ το ΠΑΣΟΚ) και του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και άτυπου συμβούλου της Φώφης Γεννηματά, του Κ. Λαλιώτη και σε συνάρτηση με τα όσα ειπώθηκαν σε αυτή τη συνάντηση, σας αποκαλύπτουμε σήμερα νεότερα απ’ τις διεργασίες στο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι τόσο ο Χρ. Σπίρτζης όσο κι ο Κ. Λαλιώτης (κι αυτό έχει μεγαλύτερο και ξεχωριστό ενδιαφέρον…) συμφώνησαν ότι ο Β. Βενιζέλος αποτελεί ένα εν δυνάμει ανασταλτικό και αρνητικό παράγοντα στις όποιες διαδικασίες σύγκλισης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτός επιδιώκει να σπρώξει την Συμπαράταξη σε κάποιας μορφής συνεργασία με τη Ν.Δ.», ήταν η κοινή εκτίμηση και των δύο.

Επισήμως βέβαια και οι δυο (Λαλιώτης και Σπίρτζης) αρνούνται τα πάντα.

Μάλιστα ο κ. Λαλιώτης για να γίνει πιστευτός έστειλε και επιστολή σε εφημερίδα.

Παρόλα αυτά, τα όσα έχουν γίνει μετά από αυτή την συνάντηση δείχνουν ότι σε κάθε περίπτωση στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οι διαφορές πλέον μεταξύ του Βενιζέλου και της ηγετικής ομάδας του Κινήματος είναι αγεφύρωτες.

Και απλώς –όπως σας έχουμε ενημερώσει- η μία πλευρά θέλει να χρεώσει τον «μουντζούρη» της διαφαινόμενης διάσπασης στην άλλη.

Το επεισόδιο μεταξύ της Φώφης και του Βενιζέλου στο περιθώριο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τα αλλεπάλληλα επεισόδια μεταξύ του Βενιζέλου και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ορισμένοι εκ των οποίων ήσαν στενοί του σύμμαχοι (π.χ. Λοβέρδος, Κεγκέρογλου) δείχνουν την εξέλιξη αυτού του παιχνιδιού του «μουντζούρη»…

Στην ουσία τόσο οι υποστηρικτές της όποιας σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι φανατικοί της αυτόνομης πορείας του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με την ανάγκη ξεκαθαρίσματος με τον Βενιζέλο, στον οποίο επίσης χρεώνουν παιχνίδια με συγκροτήματα και δημοσιογράφους συγκεκριμένους κατά της Φώφης Γεννηματά.

Μεταξύ αυτών οι οποίοι τάσσονται υπέρ της «τελικής λύσης» με τον τέως αρχηγό του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνονται και ο Κ. Λαλιώτης και ο στενός συνεργάτης της Φώφης και πρώην υπουργός Μαν. Όθωνας.

Το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για τις εξελίξεις στο χώρο. Επισημαίνουμε, ότι ο Β. Βενιζέλος τις επόμενες μέρες συνδιοργανώνει με την Άννα Διαμαντοπούλου εκδήλωση για την Παιδεία και την Οικονομία, ενώ ο στενοί φίλοι του Βενιζέλου, συζητούν παρασκηνιακά τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές…

Σχετικές ειδήσεις