ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικήδειο για τον Φιντέλ Κάστρο θα εκφωνήσει ο Τσίπρας στην Πλατεία Ελευθερίας της Αβάνας

Επικήδειο για τον Φιντέλ Κάστρο θα εκφωνήσει ο Τσίπρας στην Πλατεία Ελευθερίας της Αβάνας

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνο θα παρευρεθεί στη δημόσια λαϊκή συγκέντρωση για την μνήμη του Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα, αλλά αναμένεται μάλιστα να απευθύνει και επικήδειο στην πλατεία Ελευθερίας της Αβάνας.

«Ο Πρωθυπουργός θα είναι ένας από τους λίγους ομιλητές κατά την διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος για τον επικήδειο λόγο του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης (29/11) στην Αβάνα προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις στη μνήμη του ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

Η κεντρική εκδήλωση, στην οποία θα παραστούν πολιτικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα), στην Πλατεία της Επανάστασης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κούβα, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης του Φιντέλ Κάστρο ο πρωθυπουργός ανέφερε «είναι μεγάλη τιμή και συγκίνηση να βρίσκομαι στην Κούβα, διανύοντας τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα, για να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν μεγάλο ηγέτη που ενέπνευσε όχι μόνο τον Κουβανικό λαό, τους λαούς της Λατινικής Αμερικής αλλά και την επαναστατική φλόγα σε όλο τον κόσμο».

«Οι λαοί όσο μακριά και αν βρίσκονται, ενώνονται πάνω σε κοινές αξίες και κοινά προτάγματα. Και η αξία της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης είναι αυτή που ενώνει τους λαούς μας» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την Πέμπτη (1/12) τα ξημερώματα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει επιστρέψει πίσω στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις