ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Είναι πρόθυμη η ΝΔ να στηρίξει τα παράλογα μέτρα του ΔΝΤ μετά τη λήξη του προγράμματος;

Μαξίμου: Είναι πρόθυμη η ΝΔ να στηρίξει τα παράλογα μέτρα του ΔΝΤ μετά τη λήξη του προγράμματος;

Ερωτήματα προς τη ΝΔ που παραμένουν αναπάντητα, σχετικά με τη στάση της ως προς τα εργασιακά και τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα, επαναφέρει η κυβέρνηση, καλώντας παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διευκρινίσει τις θέσεις του.

Ειδικότερα, με διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καλεί τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, να «αφήσει τις αντανακλάσεις στους καθρέπτες» και να απαντήσει ευθέως: α) εάν είναι πρόθυμη η ΝΔ να στηρίξει τις παράλογες απαιτήσεις νέων μέτρων του ΔΝΤ μετά τη λήξη του προγράμματος όπως είπε ο αντιπρόεδρός της και β) εάν «εξακολουθεί η ΝΔ να θεωρεί την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων μια ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς».

Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει στις σχετικές αναρτήσεις του:

«Ο κ. Κικίλιας ας αφήσει τις αντανακλάσεις στους καθρέπτες και ας απαντήσει ευθέως:

- Είναι πρόθυμη η ΝΔ να στηρίξει τις παράλογες απαιτήσεις νέων μέτρων του ΔΝΤ μετά τη λήξη του προγράμματος όπως είπε ο αντιπρόεδρός της;

- Εξακολουθεί η ΝΔ να θεωρεί την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων μια «ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς»;

- Και κάτι τελευταίο. Διατήρηση πλεονάσματος μέσου όρου 4% και μάλιστα μέχρι το κοντινό 2030 είχε μόνο η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»

Σχετικές ειδήσεις