ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας καταπάτησε την συμφωνία - ΣΥΡΙΖΑ: Γνωστές οι επιδιώξεις της ΝΔ

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας καταπάτησε την συμφωνία - ΣΥΡΙΖΑ: Γνωστές οι επιδιώξεις της ΝΔ

«Η συμφωνία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση προβλέπει την παροχή κοινωνικού μερίσματος, αλλά υπό προϋποθέσεις και αφού πιστοποιηθεί το πλεόνασμα από τη Eurostat» είπε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως η μονομερής κίνηση του πρωθυπουργού υποδηλώνει καταπάτηση αυτής της συμφωνίας.

«Είχε Eurogroup τη Δευτέρα. Γιατί δεν ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και εκτίμησε ότι αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει αρνητικά τη διαπραγμάτευση.

Ερωτηθείς για το εάν θα ψηφίσει την τροπολογία που προβλέπει την παροχή του μερίσματος, απάντησε, «προσωπικά θέλω να την ψηφίσω, γιατί αυτά τα χρήματα τα χρειάζονται όσοι θα τα πάρουν και ακόμα περισσότεροι, αλλά δεν ξέρω σήμερα τι θα αποφασίσει το κόμμα».

Αναφερόμενος στο εάν θα στηθούν τελικά πρόωρες κάλπες, σχολίασε, «άκουσα τον Πρωθυπουργό στη Βουλή (σσ. το Σαββάτο) να λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε. Χθες ο κ. Τσακαλώτος είπε θα βάλουμε νερό στο κρασί μας, αρκεί να πετύχουμε έναν έντιμο συμβιβασμό. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συμπλήρωσε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να μείνει πρωθυπουργός μέχρι το 2019, αλλά εκτίμησε ότι είναι αδύνατο να αντέξει η κυβέρνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, κυρίως γιατί θα πρέπει να ψηφιστούν επαχθή μέτρα.

Ερωτηθείς τέλος για τις συλλογικές συμβάσεις, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι στη φάση που βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία υποστηρίζει τις επιχειρησιακές συμβάσεις, ως αποτέλεσμα συμφωνίας σωματείου - εργοδότη, ώστε να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Γνωστές οι επιδιώξεις της ΝΔ

«Όσες προσπάθειες κι αν κάνει, η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό της πρόγραμμα, το οποίο συνοψίζεται στο εξής τρίπτυχο: λιτότητα, διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους», αναφέρει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις και προσθέτει ότι οι δηλώσεις αυτές «δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τις επιδιώξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο FM", ισχυρίστηκε ότι οι συλλογικές συμβάσεις θα οδηγήσουν σε κλείσιμο επιχειρήσεων, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη διανομή της οικονομικής ενίσχυσης στους συνταξιούχους, επειδή δεν ζήτησε την άδεια των θεσμών» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Δεν μας εκπλήσσει η στάση αυτή. Για μια ακόμα φορά, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη επιλέγει να ταυτιστεί με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών, και με τα συμφέροντα των εργοδοτών. Ήταν εκείνη, άλλωστε, που ψήφισε, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, όλο το νομοθετικό πλαίσιο αποδόμησης των εργασιακών σχέσεων, διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, αυτή που πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις. Το μόνο που επιδιώκουν είναι να επιστρέψουν στην εξουσία για να ολοκληρώσουν την κοινωνική καταστροφή».

Σχετικές ειδήσεις