ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν τον Τσίπρα: «Μην τολμήσεις να κάνεις εκλογές!»

Οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν τον Τσίπρα: «Μην τολμήσεις να κάνεις εκλογές!»

Το δάχτυλο στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο μάλιστα αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη… καχυποψία, κουνούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, προειδοποιώντας τον να μην προκαλέσει προβλήματα στην Ευρωζώνη παίζοντας το χαρτί των πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα μάλιστα με το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΝΙ, ορισμένα κράτη - μέλη δεν βλέπουν με καλό μάτι τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος «μπορεί να στοιχηματίσει και να χάσει».

Όπως άλλωστε φέρεται να δηλώνει ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο «ο Αλέξης Τσίπρας έχει προειδοποιηθεί ότι «η στρατηγική των πρόωρων εκλογών θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ».

«Ο Τσίπρας έχει λάβει φιλική προειδοποίηση να μην προκαλέσει προβλήματα στην ευρωζώνη με απειλές για πρόωρες εκλογές το 2017», τόνισε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι τους επόμενους μήνες έχουν εκλογές η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή που επικαλείται το ΜΝΙ, ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης - και ιδιαίτερα η Γερμανία - αντιμετωπίζουν τον Έλληνα πρωθυπουργό με έντονη καχυποψία. Και αυτό γιατί ανησυχούν ότι μπορεί να εκβιάσει τους θεσμούς απαιτώντας μια καλύτερη συμφωνία, με το «χαρτί» των εκλογών.

Μία τέτοια κίνηση από την ελληνική κυβέρνηση «είναι αντιπαραγωγική και θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ», σημειώνει ο αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μπορεί το Βερολίνο να μην επιθυμεί ομαλότητα πριν τις γερμανικές εκλογές του επόμενου φθινοπώρου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποχωρήσει και σε τυχόν απειλές από την πλευρά της Αθήνας. «Ο Τσίπρας μπορεί να στοιχηματίσει και να χάσει», υποστηρίζει.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Παρασκευή στο Βερολίνο, επιδιώκοντας - σύμφωνα με πληροφορίες - μία πολιτική συμφωνία ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια στη διαπραγμάτευση

Σχετικές ειδήσεις