ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή απαντά ο Τσίπρας στους δανειστές

Με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή απαντά ο Τσίπρας στους δανειστές

Ονομαστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (15/12) στη Βουλή, για το βοήθημα προς τους συνταξιούχους που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ονομαστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού ο οποίος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε την απόφαση από τις Βρυξέλες όπου έχει μεταβεί για τις συνομιλίες της κρίσιμης διαπραγμάτευσης, ενώ την Παρασκευή θα έχει κρίσιμο ραντεβού στο Βερολίνο με Μέρκελ και Ολάντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας προχωράει σε αυτή την κίνηση για να χρησιμοποιήσει την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου ως «μοχλό πίεσης» για τις διαπραγματεύσεις.

Η τροπολογία για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων τίθεται σε ψηφοφορία αύριο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον συντονισμό των προνοιακών δράσεων, ενώ η τροπολογία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά θα κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, τα αδήλωτα εισοδήματα και τον Πτωχευτικό Κώδικα, το οποίο θα ψηφιστεί την προσεχή Δευτέρα.

Στο ερώτημα αν η ευρεία αυτή αποδοχή από την Βουλή των τροπολογιών θα βοηθήσει στη διαπραγμάτευση, ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως «όλα βοηθούν». «Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, τις εξετάζουμε συνολικά και παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία ως Κοινοβουλευτική Ομάδα συνολικά. Όλα έχουν τη βαρύτητά τους, και ο τρόπος που τοποθετούνται οι θεσμοί και βεβαίως και ο τρόπος που τοποθετείται το πολιτικό σύστημα πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Εμείς, εκτιμούμε θετικά την στάση των κομμάτων και στην Επιτροπή και κατά την ψήφιση στην Ολομέλεια», είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Μαξίμου για ονομαστική ψηφοφορία: Η ΝΔ λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα εκπροσωπώντας τους δανειστές

Σχετικές ειδήσεις