ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Η ΝΔ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην ψηφοφορία - Ικανοποίηση για την έκθεση του ESM

Κυβέρνηση: Η ΝΔ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην ψηφοφορία - Ικανοποίηση για την έκθεση του ESM

«Πολιτικό ατόπημα» και «γκάφα ολκής» χαρακτήριζε, από τις Βρυξέλλες, τη στάση της ΝΔ στην ψήφιση των κοινωνικών μέτρων στη Βουλή, κυβερνητική πηγή.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και διέπραξε τεράστιο πολιτικό λάθος, υπερθεματίζοντας τη γερμανική ένταση», σχολίαζε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή, η οποία, συν τοις άλλοις, προέβλεπε ότι η σημερινή στάση της ΝΔ θα είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει και στο μέλλον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένων των διαφωνιών που εκφράστηκαν στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα.

Αντιθέτως, «το ΠΑΣΟΚ τήρησε καλή στάση», αναγνώρισε η ίδια πηγή, η οποία όμως απηύθυνε μομφή στον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο γιατί, αφού ψήφισε, «κατήγγειλε την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».

Όταν ζητήθηκε από κυβερνητική πηγή να σχολιάσει την έκθεση των θεσμών για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, παρατήρησε πως αν και διατυπωμένη σε σκληρή γλώσσα, δίδεται τεχνικά η δυνατότητα να προχωρήσει η διαδικασία.

Τέλος, για τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, η ελληνική εκτίμηση είναι πως θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα θέματα, με την προσθήκη ότι όλες οι συναντήσεις των δύο ηγετών κατά το παρελθόν πραγματοποιήθηκαν σε «πολύ καλό και ήπιο κλίμα, ανεξαρτήτως διαφορών δηλαδή».

Σχετικές ειδήσεις