ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η ΝΔ θα πει «ναι» στην αναστολή αύξησής του ΦΠΑ στα νησιά

Κικίλιας: Η ΝΔ θα πει «ναι» στην αναστολή αύξησής του ΦΠΑ στα νησιά

«Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει «ναι» στην επικείμενη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον realfm.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, «δεν είχαμε ποτέ αντίρρηση σε αυτή τη ρύθμιση, αλλά προκαλεί λίγο το ότι με την καταστροφική πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ειδικά του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα στις κλειστές κοινωνίες των νησιών, διερράγη ο κοινωνικός ιστός, διαλύθηκε ο τουρισμός, καταστράφηκε η οικονομία τους και τώρα έρχεται εκ των υστέρων να τους πει, δείχνοντάς τους με το δάχτυλο από τη Νίσυρο -δεν είδα να πηγαίνει ο κ. πρωθυπουργός στη Μυτιλήνη ή τη Χίο- ότι έναντι αυτών που έχουν συμβεί θα κρατήσει τον ΦΠΑ στα επίπεδα που ήταν».

Σε ότι αφορά το θέμα των πρόωρων εκλογών που θα καθορίστουν μέσα στον Ιανουάριο μετά την αξιολόγηση της κυβέρνησης απο τους θεσμούς, ο πρώην υπουργός απάντησε:

«Νομίζω ότι ούτε στο ίδιο το μυαλό του πρωθυπουργού δεν είναι ξεκάθαρο αυτό. Από τη μία, διά του υπουργού Οικονομικών εκβίασε με εκλογές πριν από λίγες μέρες, στο Eurogroup και εδώ εσωτερικά οι κινήσεις που κάνει κι η παροχολογία από νησί σε νησί, από περιοδεία σε περιοδεία, αυτό δείχνουν και από την άλλη, ήρθε στον προϋπολογισμό μέσα στη Βουλή και είπε ότι εγώ θα πάω τη χώρα μέχρι το 2019, ούτε μία μέρα νωρίτερα».

Σχετικές ειδήσεις