ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός που καταδιώκει τη δημιουργική Ελλάδα

Κικίλιας: Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός που καταδιώκει τη δημιουργική Ελλάδα

Ειδήσεις | Βασίλης Κικίλιας: Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα, Τρίτη (20/12/2016) ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα πλήρωσε και πληρώνει πολύ βαρύ τίμημα από την ανικανότητα και αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

«Είμαστε στα τέλη Δεκεμβρίου και η αξιολόγηση δεν έχει ακόμα κλείσει, θέτοντας σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού και οδηγώντας τη χώρα σε νέα καταστροφικά αδιέξοδα. Ο κ. Τσίπρας παριστάνει ότι διαπραγματεύεται, ενώ στην πραγματικότητα έχει συμφωνήσει σε μεγάλα πλεονάσματα 3.5%, για πολλά χρόνια μετά το 2018 που λήγει το πρόγραμμα και έχει αποδεχτεί τα σκληρά μέτρα λιτότητας, που αυτοί οι στόχοι επιβάλλουν. Στην πραγματικότητα έχει μονογράψει ένα τέταρτο σκληρό Μνημόνιο», σημείωσε ο κ. Κικίλιας, χρεώνοντας στον πρωθυπουργό ότι «συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά, με μοναδικό του γνώμονα την εξαπάτηση του λαού».

«Ενώ είχε δεσμευτεί να κλείσει έγκαιρα την αξιολόγηση, στη προσπάθειά του να κερδίσει λίγους πόντους δημοφιλίας, μοιράζει ένα “αντίδωρο” στους συνταξιούχους, επιχειρώντας να τους εξαπατήσει, αφού με την πολιτική του, τους προκαλεί πολλαπλάσιες απώλειες εισοδημάτων. Με τον ίδιο τρόπο, ο κ. Τσίπρας εξαπατά σήμερα τους αγρότες από την Κρήτη, την περασμένη εβδομάδα τους νησιώτες από τη Νίσυρο, όπως τους ακρίτες από τη Θράκη», συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας παραμένει αμετανόητος. Είναι σφηνωμένος στην καρέκλα του πρωθυπουργού και έχει το θράσος να μιλάει για πρόθυμους, ενώ είναι εκείνος που έχει υπογράψει κόφτη, υπερταμείο, μεγάλες περικοπές συντάξεων και ΕΚΑΣ και την άγρια υπερφορολόγηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ο πρωθυπουργός που καταδιώκει την δημιουργική Ελλάδα και με τις παλινωδίες του έχει μετατραπεί σε σύμμαχο διαφόρων ακραίων κύκλων της Ευρώπης, που αμφισβητούν τη δυνατότητα της χώρας μας να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Δεν πρέπει η αποτυχία του να μετατραπεί σε αποτυχία της Ελλάδας».

«Η πατρίδα μας, σήμερα, χρειάζεται ένα ελληνικό σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, το οποίο πρέπει να υποστηρίξουμε με αυτοπεποίθηση και να εφαρμόσουμε σε συνεννόηση με τους εταίρους μας και όχι σε σύγκρουση μαζί τους.Με όρους εθνικής αξιοπρέπειας και υπευθυνότητας», κατέληξε ο Βασίλης Κίκιλιας.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Βασίλη Κικίλια

Σχετικές ειδήσεις