ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άρωμα» εκλογών – Τσίπρας και υπουργοί κάνουν …τουρ στην Ελλάδα

«Άρωμα» εκλογών – Τσίπρας και υπουργοί κάνουν …τουρ στην Ελλάδα

«Περιοδεία» ανά την Ελλάδα προγραμματίζουν ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης, αμέσως μετά τις γιορτές με αφορμή το αγροτικό, ενώ ήδη δεκαπέντε μέλη του υπουργικού συμβουλίου έκαναν επισκέψεις σε διάφορες περιοχές στην Περιφέρεια.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει αρκετές επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας μέσα στον Ιανουάριο.

Προφανώς, τα δημοσίευματα των ξένων ΜΜΕ αλλά και η μελέτη της Eurasia, που «επιμένουν» για πρόωρες εκλογές, μάλλον είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στο Μαξίμου.

Όπως φαίνεται, η αφορμή για τις περιοδείες θα είναι η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο και για το λόγο αυτό προγραμματίζονται ενημερωτικές ημερίδες και εξορμήσεις στην ύπαιθρο μέσα στον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, στο πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος τη Μεσσηνία, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την Ζάκυνθο, ο υπουργός και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Νεκτάριος Σαντορινιός τα Δωδεκάνησα και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης την Αρκαδία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε χθες (28/12) λόγο από την Κόρινθο για «σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία».

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι η πολιτική αντεπίθεση έχει προκαλέσει αντιστροφή της τάσης που είχαν καταγράψει προηγούμενες μετρήσεις της κοινής γνώμης, σύμφωνα με μετρήσεις που έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου.

Με βάση τις ίδιες πηγές «σε αυτό φαίνεται πως συνέβαλαν οι εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους κατοίκους νησιών του Αιγαίου, ακόμη όμως και οι περιοδείες του πρωθυπουργού ανά την επικράτεια το τελευταίο διάστημα».

Σχετικές ειδήσεις