ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ζωντανό παράδειγμα λαϊκισμού και υποσχεσιολογίας

Δένδιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ζωντανό παράδειγμα λαϊκισμού και υποσχεσιολογίας

Ειδήσεις | Νίκος Δένδιας: Την ανάγκη να υπάρξει «ένα όραμα που θα εμπνεύσει τους πολίτες, για να βγούμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά».

Παράλληλα, εξέφρασε την θέση ότι το όραμα αυτό μπορεί να το εμπνεύσει μια κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα «μεγάλων μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με ένα διαφορετικό αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, φιλικό στο επιχειρείν και στην προσέλκυση επενδύσεων».

Εξάλλου, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί «ζωντανό παράδειγμα για το πού μπορεί να οδηγήσουν ο λαϊκισμός και η ανεδαφική υποσχεσιολογία» και χαρακτήρισε υπαρκτό τον κίνδυνο διαμόρφωσης ενός ρεύματος υπέρ της εξόδου από το ευρώ, στην περίπτωση που συνεχιστεί επί μακρόν η θητεία της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, απέδωσε ευθύνες και στους ευρωπαίους εταίρους, που αποδέχονται τα μέτρα φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων που τους πρότεινε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο κ. Δένδιας, ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί την πόλωση με τις ενέργειές της και άσκησε έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το προσφυγικό ζήτημα.

Τέλος, αναφερόμενος στις συζητήσεις διεύρυνσης του κόμματος, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «η διαχρονική αντοχή της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα ως κόμματος εξουσίας υπάρχει χάρη στη "μετάγγιση" προσώπων και ιδεών από άλλους πολιτικούς χώρους».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τη Νέα Δημοκρατία

Σχετικές ειδήσεις