ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυδάκης: Η δεύτερη αξιολόγηση θα αποτελέσει καμπή στην πορεία της ελληνικής κρίσης

Ξυδάκης: Η δεύτερη αξιολόγηση θα αποτελέσει καμπή στην πορεία της ελληνικής κρίσης

Την πεποίθηση του ότι υπάρχουν περιθώρια προοδευτικής, δίκαιης πολιτικής πέραν του μνημονιακού πλαισίου, εκφράζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

«Η αναγκαστική επιτροπεία της χώρας μπλοκάρει πολλές κινήσεις, συχνά αναγκαίες και αυτονόητες. Εν τούτοις υπάρχει περιθώριο χρηστής και μεταρρυθμιστικής διακυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης και επισημαίνει πως έναντι του νεοφιλελεύθερου μοντέλου που οδηγεί τις κοινωνίες σε αδιέξοδο, μια αριστερή κυβέρνηση έχει στον πυρήνα τής μέριμνάς της το κράτος πρόνοιας και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Στο δεδομένο πλαίσιο επιτροπείας και υπό τον δυσμενή συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη, ο κ. Ξυδάκης προτάσσει την εφαρμογή ενός μετριοπαθούς κεϋνσιανισμού και μιας ήπιας σοσιαλδημοκρατίας, σημειώνοντας ότι είναι σχεδόν το μόνο εφικτό, για να μην γκρεμίσεις την κοινωνία, και για να κρατήσεις δυνάμεις και χρόνο για την ανόρθωση.
Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μπορεί να αποτελέσει καμπή στην πορεία της ελληνικής κρίσης, ανατρέποντας το αρνητικό κλίμα της τελευταίας επταετίας. Το κλειδί, το μετρήσιμο μέγεθος θα είναι οι επενδύσεις, υποστηρίζει.

Σχετικές ειδήσεις