ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσόγονος: Δεν μετανιώνω για όσα είπα για τον Τσίπρα

Χρυσόγονος: Δεν μετανιώνω για όσα είπα για τον Τσίπρα

Δεν μετανιώνω για ότι είπα σχετικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας συμβουλεύεται τους Καρανίκα και Νοτοπούλου για τα θέματα που αφορούν τις ευρωπαικές εξελίξεις, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Ωστόσο τόνισε πώς δεν θα έπρεπε να «σηκωθεί» το ψηλά το θέμα άφου όπως υποστήριξε δεν κατηγόρησε κανέναν, αλλα ούτε ζήτησε τίποτα άλλα ούτε εξέφρασε κάποιο παράπονο.

Δεν έχω αγωνία για αυτά τόνισε ο ευρωβουλευτής «αγωνία έχω για τον λαό, που δεν έχει χρήματα να ζεσταθεί, για τους νέους που φεύγουν, πρέπει να αντιστρέψουμε την κατάσταση που οδηγεί στην αποψίλωση της χώρας από τον γηγενή πληθυσμό της και στην χρεωκοπία, σε βάθος δεκαετιών».

Σχολιάζοντας τα όσα έχουν γραφτεί σε ΜΜΕ στην εφημερίδα Αυγή, όπου ουσιαστικά ζητείται η παραίτησή του, σχολίασε «σεβαστή η άποψη της εφημερίδας και κάθε άλλου δημοσιογράφου, εγώ δεν έχω την αξίωση να υπαγορεύσω σε κανέναν τι θα γράψει, αλλά και κανείς δεν έχει την αξίωση από εμένα να υπογράψω αυτά που λέει».

Τέλος υπογράμμισε «εκλέχθηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ και είμαι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει πως έχω την υποχρέωση να ψηφίζω με βάση την κομματική γραμμή στις ψηφοφορίες στο ευρωκοινοβούλιο αλλά όχι να μην μιλάω», και επισήμανε «Εάν ερχόμουν σε συνειδησιακή αντίθεση εκεί θα παραιτούμουν βεβαίως, από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικό που λέει ότι τα μέλη έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν την άποψή τους προς τα έξω, ακόμα και αν διαφωνούν».

Σχετικές ειδήσεις