ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελεσίγραφο δανειστών: Ψηφίστε μέτρα από τη Βουλή μέχρι τέλος Φεβρουαρίου!

Τελεσίγραφο δανειστών: Ψηφίστε μέτρα από τη Βουλή μέχρι τέλος Φεβρουαρίου!

ΔΝΤ και Βερολίνο βάζουν νέο τελεσίγραφο για την ψήφιση από τη Βουλή, νέων, προληπτικών μέτρων για μετά το 2018 - Τι θα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση - Άνθρακες η πολιτική διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα

ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ... ΠΑΓΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2018

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. να στρέψει την πολιτική ατζέντα στον υποτιθέμενο πόλεμο κατά της διαπλοκής των ΜΜΕ, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί.

Ποια είναι η αλήθεια;

Ότι η πολιτική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ενόψει της αξιολόγησης, για την οποία μας μιλούσε ο κ. Τσίπρας πήγε στο καλάθι των αχρήστων.

Τρανή απόδειξη η πλήρης ταύτιση απόψεων Λαγκάρντ και Σόιμπλε στο Νταβός περί παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

lagard

Οι επικοινωνιακές κορώνες του κ. Αλέξη Τσίπρα για πολιτική συνεννόηση που θα άρει όλα τα εμπόδια και θα οδηγήσει στο κλείσιμο της αξιολόγησης είναι προφανώς κενό γράμμα.

Όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν, τόσο οι ΗΠΑ, όσο και το Βερολίνο, έχουν βάλει τον κ. Τσίπρα στον... πάγο, στο «περίμενε» όπως θα λέγαμε επί το λαϊκότερον...

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές ζητούν επιτακτικά - ενόψει του επικείμενου Eurogroup της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου - την προκαταβολική ψήφιση μέτρων που θα είναι σε «ετοιμότητα» να εφαρμοστούν από το 2018.

Διαμηνύουν μάλιστα σε όλους τους τόνους ότι θέλουν να δουν πρώτα την ελληνική κυβέρνηση να νομοθετεί στη Βουλή την περικοπή των συντάξεων μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς και την σημαντική μείωση του αφορολόγητου ορίου, ώστε στη συνέχεια να επιστρέψουν για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Mε 153 βουλευτές είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. ενδέχεται να έχει σοβαρότατο πρόβλημα.

Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχνή και δεν αφήνει περιθώρια απωλειών...

Άλλωστε δεν ήταν καθόλου τυχαία η προ ημερών αναφορά του Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος προβληματίζεται - όπως είπε - για την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις