ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Στρατηγικό όραμα να γίνει η Ελλάδα ψηφιακός κόμβος

Παππάς: Στρατηγικό όραμα να γίνει η Ελλάδα ψηφιακός κόμβος

Ο τομέας της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών πρέπει να αποτελέσει την ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης στη χώρα τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Όπως τόνισε, ο Νίκος Παππάς, η Ελλάδα για να γίνει ένας ψηφιακός κόμβος, εκτός από εμπορικός και ενεργειακός, χρειάζεται ένα στρατηγικό όραμα.

Ο στη συνέχεια ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι η Ελλάδα είναι στην 26η θέση μεταξύ των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε ό,τι αφορά τους δείκτες τεχνολογίας, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και μπορεί το στοιχείο αυτό να προκαλεί μια απογοήτευση, δείχνει ωστόσο και το μέγεθος των δυνατοτήτων που υπάρχουν για να υπάρξει μια αλματώδης ανάπτυξη σ' αυτόν τον τομέα.

Προς την κατεύθυνση αυτή είναι κρίσιμος και ιδιαίτερος ο ρόλος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, παρατήρησε ο υπουργός και αναφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το ΤΕΙ.

Ο υπουργός είχε συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνη Τουρλιδάκη και τον πρόεδρο του ΤΕΙ Νίκο Ασημόπουλο, στο Τμήμα Μηχανικών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, στην Κοζάνη.

Ο Νίκος Παππάς πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη στον τομέα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών μπορεί να βελτιώσει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα ολόκληρης της οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης εξέφρασε τη χαρά του επειδή για πρώτη φορά υπουργός επισκέπτεται το πανεπιστήμιο και ο κ. Παππάς είπε πως δεν μπορούσε να μην το επισκεφθεί γιατί ο ίδιος ξεκίνησε ως σπουδαστής των ΤΕΙ της Αθήνας, τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειψε για να συνεχίσει τις σπουδές του στην Αγγλία.

Ο κ. Τουρλιδάκης επισήμανε ακόμη το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας βρίσκονται σε μια περιοχή που συνορεύει με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ και είπε πως όταν έχεις ένα ισχυρό πανεπιστήμιο στα σύνορα δεν χρειάζεσαι στρατό.

Τόσο ο πρύτανης όσο και ο πρόεδρος του ΤΕΙ μίλησαν για την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και την όλο και μεγαλύτερη διασύνδεση με θέματα που αφορούν την περιοχή, όπως ο τομέας της ενέργειας, λόγω και της παρουσίας της ΔΕΗ.

Στη συνάντηση τον λόγο πήραν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Μαυροματίδης και κοσμήτορες σχολών του πανεπιστημίου.

Ο κ. Παππάς στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, με τον δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη και στις 6:30 το απόγευμα θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο κτίριο της παλιάς Νομαρχίας, ολοκληρώνοντας έτσι τη διήμερη περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία.

Σχετικές ειδήσεις