ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Ο Μοσκοβισί δεν έθεσε θέμα Grexit

Μαξίμου: Ο Μοσκοβισί δεν έθεσε θέμα Grexit

Σε διαρροή «ανώνυμων κύκλων» αποδίδουν κυβερνητικές πηγές, την ερμηνεία δηλώσεων του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, περί αμφισβήτησης της θέσης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, τα γεγονότα έχουν ως εξής: στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (30/01/2017) στις Βρυξέλλες, συζήτηση παρουσία του αντιπροέδρου της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί, σε σχόλιο Έλληνα βουλευτή ότι από γερμανικής πλευράς φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση περί Grexit, επανέλαβε τη θέση της Επιτροπής ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη και τόνισε ότι τη θέση αυτή, «μιας ισχυρής Ελλάδας σε μια ισχυρή Ευρωζώνη», συμμερίζονται όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, ο Πιερ Μοσκοβισί επανέλαβε ότι είναι δυνατή, σε σύντομο χρόνο, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σημειώνοντας ότι η σχετική συζήτηση στο πλαίσιο του τελευταίου Eurogroup, της 26ης Ιανουαρίου, υπήρξε πολύ εποικοδομητική. «Με λίγη προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε», σημείωσε, αναφέροντας ότι η Επιτροπή προτίθεται να είναι «πολύ ενεργή» προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι κυβερνητικές πηγές, τέλος, προειδοποιούν τους «συνήθεις αγνώστους» ότι η διαστρέβλωση δηλώσεων μόνο για μικροκομματικούς λόγους, καθώς εκτιμούν ότι έτσι κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση, βλάπτει σοβαρά τη χώρα. «Ας συγκρατηθούν -πώς θα αντέξουν, άλλωστε, άλλα δυο χρόνια να ζητάνε εκλογές διαστρεβλώνοντας συνεχώς δηλώσεις;» καταλήγουν.

Σχετικές ειδήσεις