ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στην κυβέρνηση - Αιχμές Βούτση κατά Τσακαλώτου

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στην κυβέρνηση - Αιχμές Βούτση κατά Τσακαλώτου

Συνέχεια στην σκληρή κόντρα που ξέσπασε κατά την χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής, ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Νίκος Βούτσης κατά την αποψινή του ομιλία σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Αμερικής, άφησε σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών, ρίχνοντας εκ νέου «λάδι στη φωτιά» και επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διχασμό στην κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής, αρχικά, χαρακτήρισε το επεισόδιο ως «διαδικαστικού τύπου αψιμαχία», λέγοντας πως δεν μπορούσε να δώσει τον λόγο εκείνη την ώρα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς η συζήτηση θα διακοπτόταν για αρκετή ώρα, λόγω και των παρεμβάσεων που θα ακολουθούσαν από άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια στιγμή ήταν έτοιμος να απαντήσει ο πρωθυπουργός στον, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια όμως, ο Νίκος Βούτσης και αφού υποβάθμισε αρχικά την σύγκρουση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, άφησε σαφής αιχμές κατά του τελευταίου, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της επιστολής του προς τους θεσμούς και επισημαίνοντας ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την αρχή έπρεπε να είχε δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Ειδικά μάλιστα και από την στιγμή που στην επιστολή αναφερόταν σε καθυστερήσεις που οφείλονταν σε διαδικαστικά ζητήματα, όπως προεδρικά διατάγματα και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της Βουλής είπε πως δεν τίθεται κανένα θέμα για την κοινή γραμμής της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, αλλά και για τις σχέσεις του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Δεύτερη αξιολόγηση: Η «σιωπή» του Τσακαλώτου και η δυσφορία του Αλέξη Τσίπρα

Σχετικές ειδήσεις