ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για Τσακαλώτο: Ευφάνταστο σενάριο της ΝΔ η κόντρα του με τον Τσίπρα

Παππάς για Τσακαλώτο: Ευφάνταστο σενάριο της ΝΔ η κόντρα του με τον Τσίπρα

Ειδήσεις | Νίκος Παππάς: Δριμεία επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε την Παρασκευή (03/02/2017) ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, με αφορμή τις πληροφορίες που ήθελαν τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχει έλθει σε ρήξη με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Όλα αυτά προέρχονται από ευφάνταστα σενάρια, στα οποίο ποντάρει η ΝΔ, που τα εφηύρε για να απαλύνει τον πόνο της από την συζήτηση στην Βουλή για την διαπλοκή», δήλωσε ο κ. Παππάς στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς, εξάλλου, γιατί η κυβέρνηση βρίσκεται παραμένει με μεγάλη διαφορά πίσω από τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, όπως φαίνεται από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο κ. Παππάς απάντησε: «Αυτές τις δημοσκοπήσεις μπορεί να τις πάρει ο κ. Μητσοτάκης να τις βάλει κάτω από το μαξιλάρι του και να ονειρεύεται ότι θέλει. Θα πάθει ότι και οι οπαδοί του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και στο δημοψήφισμα. Δεν υπάρχει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης».

Αναφερόμενος στο θέμα της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Παππάς είπε ότι «τα σενάρια πολιτικού εκτροχιασμού, τα σκέφτονται, τα πριμοδοτούν και τα συντηρούν στην επικαιρότητα κύκλιοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εύχονται ακόμη μια καταστροφή. Καταστροφή δε θα γίνει, η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα».

Για το ΔΝΤ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι «η συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ στις 6 Φεβρουαρίου, είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει και να μπει η συζήτηση επί των πραγματικών δεδομένων, ώστε κάθε πλευρά να πει ποια δεδομένα εμπιστεύεται: αυτά του ΔΝΤ ή των ευρωπαίων και κυρίως να το πει η γερμανική πλευρά, διότι το Ταμείο επιμένει ότι με βάση τα δικά του στοιχεία επιμένει για νέα μέτρα, ενώ η πραγματικότητα δεν είναι αυτή».

«Είμαι κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα. Όποιος ισχυρίζεται ότι χρειάζονται, θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μας πείσει», σημείωσε, παράλληλα ο κ. Παππάς, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα έχει τηρήσει τα συμφωνημένα, έχει αποδώσει δημοσιονομικά, έχει εμφανίσει καλύτερους δείκτες. Όλα τα δεδομένα καταμαρτυρούν ότι η ελληνική οικονομία μπορεί και ότι τα καταφέρνει, φαίνεται όμως πως κάποιοι δεν το παραδέχονται, διότι βαρύνονται από τα σφάλματα των δύο προηγούμενων προγραμμάτων».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το Νίκο Παππά

Σχετικές ειδήσεις