ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Οι θέσεις, η εξουσία, όλα, είναι εφήμερα

Μπακογιάννης: Οι θέσεις, η εξουσία, όλα, είναι εφήμερα

«Οι θέσεις, η εξουσία, όλα, είναι εφήμερα. Ενέχουν και ένα στοιχείο ματαιότητας. Σημασία, λοιπόν, έχει τι αφήνεις πίσω σου. Με άλλα λόγια, να είσαι πραγματικά χρήσιμος» αναφέρει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής».

Ο κ. Μπακογιάννης συμπληρώνει ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση σου δίνει αυτή την ευκαιρία. Γιατί εδώ κρίνεσαι για τις πράξεις σου και όχι για το όνομά σου. Το πεδίο αυτό απαιτεί απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Στο τέλος της ημέρας, άλλωστε, εγώ δίνω λογαριασμό και όχι η οικογένειά μου. Δική μου η ευθύνη. Δικά μου τα λάθη, δικά μου και τα σωστά».

Ο κ. Μπακογιάννης δηλώνει πεπεισμένος ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί σε πείσμα των καιρών να παράγει αποτελέσματα» και ότι «μπορούμε με τις δικές μας δυνάμεις να χτίσουμε μια Περιφέρεια- πρότυπο».

Αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις δηλώνει ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι απολύτως δίκαια. «Γιατί σήμερα αυτοί οι άνθρωποι δεν παλεύουν για το κάτι παραπάνω, αλλά για την επιβίωσή τους. Όπως, άλλωστε, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων». Ερωτώμενος ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του στην πολιτική του σταδιοδρομία, επισημαίνει: «Για να πάω εγώ μπροστά, ικανή και αναγκαία προϋπόθεση είναι να πάει πρώτα μπροστά η Στερεά Ελλάδα, όπως είχε πάει και το Καρπενήσι».

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση δηλώνει: «Όταν η χώρα έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού, η πόλωση, η τοξικότητα και οι ιδεοληψίες νομοτελειακά θα τη σπρώξουν στο κενό. Μπροστά στο μεγάλο διακύβευμα πρέπει να αφήσουμε πίσω τους εγωισμούς και να συνεργαστούμε».

Εξάλλου, ο κ. Μπακογιάννης ερωτώμενος ποια συμβουλή του παππού του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κρατάει, απαντά: «"Όταν πέσεις", μου είχε πει –που θα πέσεις, προσθέτω εγώ, αν μου επιτρέπετε–, "να πέσεις με ψηλά το κεφάλι"».

Σχετικές ειδήσεις