ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Ας μας πάνε στη δραχμή – Δεν φοβόμαστε τον Σόιμπλε (vid)

Βαρουφάκης: Ας μας πάνε στη δραχμή – Δεν φοβόμαστε τον Σόιμπλε (vid)

Νέα παρέμβαση του πρώην υπουργού Οικονομικών – Τι είπε για τη διαπραγμάτευση, το πρόγραμμα και την έξοδο από το ευρώ

Την ώρα που η αξιολόγηση είναι στον... αέρα και η διαπραγμάτευση σε κομβικό σημείο, ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του αφήνει αιχμές κατά της πολιτικής των δανειστών αλλά και κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της.

«Είπα στον Πρωθυπουργό μερικές ώρες πριν από την παραίτηση μου ότι το πρόγραμμα που προσπαθούν να του επιβάλουν είναι σχεδιασμένο για να αποτύχει», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης στο δελτίο ειδήσεων του Ant1.

«Πολύ φοβάμαι ότι οι σύντροφοι μου στην κυβέρνηση μου θα σώσουν για άλλη μία φορά τη χώρα υπογράφοντας πράγματα που γνωρίζουν ήδη ότι είναι καταστροφικά», εκτίμησε για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Ερωτηθείς για το σενάριο επιστροφής στη δραχμή, ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής οικονομίας απάντησε: «Δεν απειλούμε με δραχμή, δεν συζητάμε καν τη δραχμή με τους δανειστές, αλλά δεν φοβόμαστε τον κ. Σόιμπλε, όταν μας λέει ότι αν δεν υπογράψετε στην καταδίκη της επόμενης γενιάς της χώρας σας, θα σας βγάλουμε στη δραχμή. «Βγάλτε μας», είναι η απάντηση».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σχετικές ειδήσεις