ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Παραλογισμοί οι απαιτήσεις της Τουρκίας

Κοτζιάς: Παραλογισμοί οι απαιτήσεις της Τουρκίας

Αιχμηρή κριτική κατά της Άγκυρας άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τον οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για παραλογισμούς της Τουρκίας απευθύνοντας ρητορικά ερωτήματα από το βήμα του Κοινοβουλίου.

«Η νέα συμφωνία με την Κύπρο δεν έχει ζητήματα; Οι επιθέσεις που κάνουν από την Τουρκία σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές θέσεις; Οι απαιτήσεις των 4 ελευθεριών στην Κύπρο; Οι τουρκικές απαιτήσεις που είναι απαιτήσεις καταπάτησης του διεθνούς δικαίου για τις 12 βραχονησίδες που τις έχουν κάνει 130; Λένε ακόμα και για Γαύδο ότι είναι στα δικά τους θαλάσσια σύνορα. Σε αυτούς τους παραλογισμούς δεν θέλουμε το καλύτερο νομικό προσωπικό;», υπογράμμισε ο Ν. Κοτζιάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε την ανάγκη εξειδικευμένου προσωπικού. «Μπορούν οι διπλωμάτες μας να χαράξουν χάρτες για ΑΟΖ; Δεν απαιτούνται ειδικοί;». αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «παλιά η χάραξη της ΑΟΖ γινόταν με κάθετες ενώ τώρα βγαίνει με υποτείνουσες. Απαιτεί κανείς από εμένα ή από τους διπλωμάτες να έχει αυτές τις εξειδικευμένες γνώσεις μαθηματικών;».

Ακόμη ο Ν. Κοτζιάς αναφέρθηκε στο Διεθνές Δικαστήριο Χάγης. «Να πάω χωρίς να έχουμε τους καλύτερους νομικούς ή εκείνους που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία ή που είναι οι δάσκαλοι επί αυτών των θεμάτων; Αυτό είναι το επιστημονικό συμβούλιο. Σιγά μην έχει ανάγκη ο κ. Ροζάκης την αναγνώριση αυτή», είπε.

Σχετικές ειδήσεις