ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Κούλογλου: Να εξετάσουμε εναλλακτικά σενάρια χωρίς ταμπού - Οικονομικός δολοφόνος ο Σόιμπλε

«Βόμβα» Κούλογλου: Να εξετάσουμε εναλλακτικά σενάρια χωρίς ταμπού - Οικονομικός δολοφόνος ο Σόιμπλε

Ειδήσεις | Στέλιος Κούλογλου: Την εκτίμηση πως «η χώρα πρέπει να συζητήσει και τα εναλλακτικά σενάρια χωρίς ταμπού», επιλέγοντας, αν χρειαστεί ακόμη και τη μετωπική σύγκρουση με τους Θεσμούς, εξέφρασε την Παρασκευή (10/02/2017) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

«ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ»

«Είναι αδιανόητο, αν όχι με δική μας πρωτοβουλία, αλλά με ευθύνη των μικρών ηγεσιών της Ε.Ε. η Ευρωζώνη οδηγηθεί σε διάλυση, η χώρα να μην διαθέτει εναλλακτικά σχέδια», δήλωσε ο κ. Κούλογλου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό 98,4 FM της Κρήτης. Κα σημείωσε: «Όπως πάει η Ευρωζώνη έχει σίγουρα ημερομηνία λήξης. Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εναλλακτικό σχέδιο. Αν δηλαδή καταρρεύσει η Ευρωζώνη».

Ερωτηθείς για τον ρόλο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Το σχέδιο Σόιμπλε είναι προφανές. Θέλει να ρίξει την ελληνική κυβέρνηση, να φέρει τον Μητσοτάκη και να χρησιμοποιήσει πιθανή κρίση και αναταραχή στην Ελλάδα, για να μας πετάξει έξω από την Ευρωζώνη και να αναδιαμορφώσει την Ευρώπη στα μέτρα του – να εγκαθιδρύσει μια θεσμική γερμανική ηγεμονία».

Και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι ο Σουλτς και οι σοσιαλδημοκράτες περνούν μπροστά για πρώτη φορά είναι ένα καλό σημάδι. Αλλά ο Σόιμπλε είναι ένας οικονομικός δολοφόνος. Η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung τον χαρακτήρισε σε πρωτοσέλιδό της δικτάτορα. Από αυτή την άποψη πριν καταρρεύσει μπορεί να κάνει κακό, όπως κάνουν οι δικτάτορες πριν πέσουν».

«Ο Σόιμπλε έχει κάνει προβολή της προσωπικής του ιστορίας στην Ελλάδα. Το έχει πει και ο ίδιος. Όπως ο ίδιος πόνεσε και υπέφερε μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του αλλά μετά την περιπέτεια βγήκε πιο δυνατός, έτσι και η Ελλάδα πρέπει να πονέσει και να υποφέρει για να βγει πιο δυνατή μετά. Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι μου λένε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει γεράσει, καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει καγκελάριος, του έκλεψε την ευκαιρία η Μέρκελ και έχει στυλώσει τα πόδια. Όπως όταν μιλάς με την γιαγιά ή τον παππού σου και έχει κάποιες εμμονές και κολλάει σε αυτές. Έχουμε απέναντί μας έναν κολλημένο Σόιμπλε, να δούμε αν θα καταφέρει να ξεκολλήσει δεδομένου ότι στην Ευρωζώνη αυτός με τους δορυφόρους του αποφασίζει και παίζει σημαντικό ρόλο στην Γερμανική κυβέρνηση», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο Στέλιος Κούλογλου.

Σχετικές ειδήσεις