ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανακωχή» Τσίπρα - Καμμένου: Οι «συγκάτοικοι» τα βρήκαν για τα μάτια του κόσμου

«Ανακωχή» Τσίπρα - Καμμένου: Οι «συγκάτοικοι» τα βρήκαν για τα μάτια του κόσμου

Ειδήσεις | Αλέξης Τσίπρας | Πάνος Καμμένος: Επιβεβαιώθηκε τελικά σήμερα, Δευτέρα, (20/02/2017) η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον κυβερνητικό του εταίρο, τον Πάνο Καμμένο, με φόντο την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα δύο κόμματα, μετά και τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι «η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είναι υποχρεωτική».

ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ» ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ανέφερε ότι πράγματι υπήρξε συνομιλία, ενώ, λίγο αργότερα, πηγές του Μαξίμου σημείωσαν το ίδιο, τονίζοντας ότι «οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος επιβεβαίωσαν μια στρατηγική τετραετίας».

Εξάλλου, ο κ. Καμμένος ήταν εκείνος που σήκωσε το γάντι του κ. Φίλη, απαντώντας χαρακτηριστικά στον πρώην υπουργό: «Αν δεν μας θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ, να μας το πουν». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος φαίνεται ότι συμφώνησαν πως δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις των δυο κομμάτων και πως εκείνα που προέχουν στην παρούσα φάση είναι η συμφωνία με τους δανειστές και το συνακόλουθο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ωστόσο, παρά τη συζήτηση ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, φαίνεται πως το ήδη κακό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στους κόλπους των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δύσκολα μπορεί να αντιστραφεί. Και τούτο διότι ο σκληρός πυρήνας της Κουμουνδούρου δεν βλέπει πλέον με τόσο καλό μάτι αυτή τη «συγκατοίκηση» στο Μαξίμου, παρά τις όποιες δηλώσεις και τοποθετήσεις για το αντίθετο.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση μοιάζει να γυρίζει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Μεγάλη μερίδα του πολιτικού προσωπικού του σημερινού ΠΑΣΟΚ συνδέεται με παραθεσμικά δίκτυα πολιτικής και κυρίως οικονομικής εξουσίας».

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Τζανακόπουλου φανερώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να «αδειάσει», επί της ουσίας, το Νίκο Φίλη, στέλνοντας –προς ώρας τουλάχιστον – τα όποια σχέδια περί «εγκάρδιας συνεννόησης» με τη Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ στον κάλαθο των αχρήστων.

Και λέμε «προς ώρας», γιατί, όπως όλα δείχνουν, ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει αμέσως μετά τη μάχη των Βρυξελλών να αναθερμάνει την ατζέντα για την αναδιάρθρωση και διεύρυνση της κυβερνητικής βάσης, γεγονός που σημαίνει νέους συνοίκους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Σχετικές ειδήσεις