ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Handelsblatt: Λαγκάρντ-Μέρκελ αναζητούν λύση για να «πουλήσουν» σε Ουάσιγκτον και Βερολίνο

Handelsblatt: Λαγκάρντ-Μέρκελ αναζητούν λύση για να «πουλήσουν» σε Ουάσιγκτον και Βερολίνο

Στη συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ αναφέρεται και η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, σχολιάζοντας ότι όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα στόχος τους ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες ατόμων από το περιβάλλον τους, «να επιλύσουν την αναδυόμενη ελληνική κρίση πριν να μπορέσει να κλιμακωθεί».

Η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ κάνει λόγο για ορισμένους παράγοντες που περιορίζουν την ικανότητα δράσης τόσο της Μέρκελ όσο και της Λαγκάρντ.

«Η επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται υπό πίεση διότι οι ειδικοί του Ταμείου έχουν αμφιβολίες για το πρόγραμμα βοήθειας (σ.σ. για την Ελλάδα).

Ταυτόχρονα η Λαγκάρντ δεν γνωρίζει ακόμη πως θα τοποθετηθούν οι ΗΠΑ -που έχουν τη μερίδα του λέοντος στο ΔΝΤ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προξενεί ανησυχία και στο ΔΝΤ.

Από την άλλη πλευρά η Μέρκελ πιέζεται εν μέσω προεκλογικού αγώνα από την κοινοβουλευτική ομάδα των χριστιανικών κομμάτων. Ελαφρύνσεις χρέους όπως τις ζητά το ΔΝΤ μπορεί να προσφέρει μόνο σε περιορισμένο βαθμό.

Αναζητείται ένας συμβιβασμός που να μπορούν να πουλήσουν η Μέρκελ στο Βερολίνο και η Λαγκάρντ στη Ουάσιγκτον. Οι επόμενες συνομιλίες των δύο έχουν ήδη προγραμματιστεί», σημειώνει κλείνοντας η Handelsblatt.

Σχετικές ειδήσεις