ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας: Το Eurogroup αναγνώρισε ότι η λιτότητα δεν είναι η μοναδική συνταγή για την Ελλάδα

Ρήγας: Το Eurogroup αναγνώρισε ότι η λιτότητα δεν είναι η μοναδική συνταγή για την Ελλάδα

«Για πρώτη φορά επισήμως αναγνωρίζεται ότι ο φαύλος κύκλος της μονόπλευρης λιτότητας δεν αποτελεί τη μοναδική συνταγή για τη χώρα μας -και αυτό δεν το ισχυρίζεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει στο ΑΠΕ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, κάνοντας την αποτίμηση των πρόσφατων αποφάσεων του Eurogroup.

Άλλωστε, «η έκβαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας δικαίωσε την επιμονή μας για συνολική πολιτική συμφωνία», μια συμφωνία, η οποία «ακυρώνει τα σενάρια οικονομικής αποσταθεροποίησης και πολιτικής αναταραχής και ανοίγει τον δρόμο για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης και την οριστική αλλαγή σελίδας της ελληνικής οικονομίας», υποστηρίζει. Καθώς, ωστόσο, η διαπραγμάτευση δεν τελείωσε, «ως την παρουσίαση της τελικής συμφωνίας απαιτείται ψυχραιμία και άοκνη συνέχιση της συνολικής μας προσπάθειας», συστήνει ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος.

Ταυτόχρονα, στέλνει μήνυμα σε όσους καλλιεργούν σενάρια ενδοκυβερνητικής διάστασης: «Παρά τους ευσεβείς πόθους ορισμένων, τόσο η κυβερνητική λειτουργία όσο και η συνεργασία των κομμάτων που την απαρτίζουν είναι απολύτως αρραγής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφέρεται, επίσης, στον εκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ: «Η πολιτική μας έχει ορίζοντα το φθινόπωρο του 2019. Τότε θα θέσουμε τα πεπραγμένα μας στη διάθεση του ελληνικού λαού και θα κριθούμε για αυτά». Ενώ αποκαλύπτει και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα: «Οφείλουμε να διατηρήσουμε τη δυνατότητα εναλλακτικής απάντησης, αριστερής διεξόδου απέναντι στην αντικοινωνική δεξιά πολιτική. Η διαμόρφωση του κοινωνικού μετώπου στη βάση της προστασίας του κοινωνικού κράτους έναντι του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς πρέπει να υπηρετηθεί με όλες τις πρωτοβουλίες της επόμενης περιόδου», υπογραμμίζει ο Παναγιώτης Ρήγας.

Εξαπολύει, τέλος, επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία «συμπεριφέρεται εδώ και μήνες σαν το κακομαθημένο μοναχοπαίδι της διαπλοκής», ενώ εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους «τη στιγμή αυτή δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ».

Σχετικές ειδήσεις