ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόσο κόστισε το πολυσυζητημένο «μυστικό» ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι - Τι απαντά η κυβέρνηση

Πόσο κόστισε το πολυσυζητημένο «μυστικό» ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι - Τι απαντά η κυβέρνηση

Απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση για το «μυστικό» ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, έδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε στη δημοσιότητα την απάντηση που έλαβε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά από την σχετική ερώτηση του στη Βουλή, για το κόστος του ταξιδιού αλλά και τα πρόσωπα που ακολούθησαν τον πρωθυπουργό στο Παρίσι, με το κυβερνητικό αεροσκάφος τύπου Gulfstream που έκανε την πτήση Λισαβόνα-Παρίσι και Παρίσι-Αθήνα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εθνικής άμυνα το κυβερνητικό VIP αεροσκάφος έφτασε στο Παρίσι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου έπειτα από πτήση 2,4 ωρών από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας απ' όπου είχε απογειωθεί μεταφέροντας τον πρωθυπουργό.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η αρχική πτήση Αθήνα-Λισαβόνα, και το ταξίδι της επιστροφής Λισαβόνα-Παρίσι, Παρίσι-Αθήνα διήρκεσε συνολικά 9,6 ώρες και κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 25.462,94 εάν υπολογιστούν μόνο τα καύσιμα του αεροσκάφους, το κόστος σίτισης, το κόστος σχεδίασης του ταξιδιού και τα έξοδα αποζημίωσης μετακίνησης και διαμονής του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σχετικές ειδήσεις