ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα παρασυρθεί από την τουρκική κλιμάκωση

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα παρασυρθεί από την τουρκική κλιμάκωση

Την ανησυχία του για την στάση των Τούρκων δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πώς «για πρώτη φορά, είδαμε άσκηση του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με πραγματικά πυρά εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας. Τόνισα ότι υποχρέωση της πατρίδας μας είναι η νηφάλια, αλλά ταυτόχρονα και αυστηρή στάση. Η Ελλάδα δεν έχει πρόθεση να παρασυρθεί από την κλιμάκωση, που - όπως φαίνεται - επιδιώκει η τουρκική πλευρά, αλλά και δεν πρόκειται να αφήσει οποιαδήποτε πρόκληση αναπάντητη» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Σχετικές ειδήσεις