ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Πλήρης κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Πλήρης κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

Αξιοσημείωτο είναι πως όσον αφορά τη συμπλήρωση δύο ετών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 81,7% των πολιτών πιστεύουν πως τα πράγματα στην χώρα πηγαίνουν χειρότερα.

ΤΟ 81,7% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Συντριπτική υπεροχή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει η Νέα Δημοκρατία, στην δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31% και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%. τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%.

Οριακά εμφανίζεται η Ενωση Κεντρώων με 2,5%, η πλεύση Ελευθερίας με 2,6% ενώ 2% καταγράφουν ΑΝΕΛ, ΛΑΕ και Ανταρσύα. Το Ποτάμι καταγράφει 1%.

Στα ευρήματα της έρευνας μεταξύ άλλων πέραν της κατάρρευσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, συγκαταλέγεται και το σαφές προβάδισμα εμπιστοσύνης που δείχνουν οι πολίτες στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Αξιοσημείωτο είναι πως όσον αφορά την συμπλήρωση δύο ετών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 81,7% των πολιτών πιστεύουν πως τα πράγματα στην χώρα πηγαίνουν χειρότερα.

Το 75,1% των πολιτών δεν πιστεύει τη νέα υπόσχεση της κυβέρνησης για αντίμετρα που θα μηδενίζουν την οικονομική επιβάρυνση από τα νέα μέτρα.

8 στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι η αποψη τους για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αρνητική.

Οι πολίτες ανοίγουν την ψαλίδα στις 16,5 μονάδες δίνοντας παράλληλα ισχυρό προβάδισμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα πρωθυπουργού.

Σχετικές ειδήσεις