ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη για τους διοικητές νοσοκομείων

Νέα κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη για τους διοικητές νοσοκομείων

Το θέμα των διοικητών που απομακρύνθηκαν από τα νοσοκομεία, αλλά και η απόφαση του ΣτΕ που τους δικαιώνει, έγινε για μια ακόμα φορά αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για δικαστικό ράπισμα κατά του αναπληρωτή υπουργού, για να λάβει την απάντηση του κ. Πολάκη ότι «η απόφαση του ΣτΕ δεν παράγει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα γιατί η θητεία των διοικητών έχει λήξει».

Αφορμή της αντιπαράθεσης ήταν το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία, του οποίου η συζήτηση συνεχίζεται στην Ολομέλεια.

«Αν υπάρξουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις θα τις πληρώσουμε» δήλωσε ο κ. Πολάκης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για το ΣτΕ ότι «το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει τους ρυθμούς δουλειάς του».

«Εμείς, αν χρειαστεί, μετά από μια δεκαετία που θα είμαστε πάλι κυβέρνηση και αν αποφασίσει το ΣτΕ να τους δικαιώσει, θα τους πληρώσουμε, γιατί θα έχουμε μαζέψει τα χρήματα που σκορπάγατε για δήθεν ανασυγκρότηση του ΕΣΥ. Όμως και οι κρίνοντες κρίνονται, όπως και οι αποφάσεις του ΣτΕ» είπε.

Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η απόφαση του ΣτΕ γεννά για το ελληνικό Δημόσιο τεράστιο θέμα καταβολής αποζημιώσεων, τις οποίες θα διεκδικήσουν δικαστικά οι πρώην διοικητές.

Ο κ. Πολάκης αντέτεινε ότι «σε ένα αριστερό σχέδιο ανασύστασης του δημόσιου συστήματος Υγείας, που υπηρετεί πιστά η σημερινή κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από τον Οκτώβρη του 2015, δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί από ανθρώπους που διορίστηκαν από ένα αλφαβητικό κατάλογο, τον οποίο ενεχυρίασε η επιτροπή που διόρισε ο κ. Γεωργιάδης, ως υπουργός τότε Υγείας».

Ο κ. Γεωργιάδης τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την απόφαση - κόλαφο, και τόνισε την τελική επιλογή των διοικητών είχε κάνει το ΑΣΕΠ.

Σχετικές ειδήσεις