ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bild: Ο Ομπάμα άσκησε ασφυκτική πίεση στο Βερολίνο για την διάσωση της Ελλάδας

Bild: Ο Ομπάμα άσκησε ασφυκτική πίεση στο Βερολίνο για την διάσωση της Ελλάδας

Αποκαλύψεις σχετικά με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα έκανε Γερμανός διπλωμάτης στην εφημερίδα Bild, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Μπαράκ Ομπάμα πίεσε ασφυκτικά το Βερολίνο για ν την διάσωση της χώρας.

Ο Γερμανός διπλωμάτης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Bild, ενόψει της σημερινής συνάντησης της Καγκελαρίου Μέρκελ με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την πολιτική που ακολούθησε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Στην κρίση του ευρώ οι άνθρωποι του Ομπάμα ασκούσαν ασφυκτική πίεση στο Βερολίνο να μην αφήσει την Ελλάδα να αποτύχει. Ζητούσε (από τη Γερμανία) να συμφωνεί σε όλο και περισσότερα πακέτα διάσωσης – υπό το φόβο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γερμανός διπλωμάτης και προσθέτει, «ο Ομπάμα ήταν ένας πρόεδρος που ασκούσε μεγαλύτερη πίεση στους φίλους της Αμερικής από ό, τι στους αντιπάλους της Αμερικής».

«Στην Ευρώπη, μπορείτε πάντα να νομίζετε ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για την εσωτερική πολιτική», λέει στη Bild πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, «αλλά το αντίθετο ισχύει. Στις ΗΠΑ ανησυχούμε για την αστάθεια στην Ευρώπη και την άνοδο των λαϊκιστών».

Σχετικές ειδήσεις