ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Κάποιοι αναπαράγουν καταστροφικά σενάρια

Τζανακόπουλος: Κάποιοι αναπαράγουν καταστροφικά σενάρια

Σαφείς αιχμές κατά θεσμικών παραγόντων αναφορικά με τις δηλώσεις τους για την πορεία της διαπραγμάτευσης άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος, αν και απέφυγε να κατονομάσει τους θεσμικούς παράγοντες, είναι προφανές πως τα «καρφιά» πήγαιναν προς τους κκ Στουρνάρα και Προβόπουλο οι οποίοι χτύπησαν καμπανάκι κινδύνου για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους δήλωσε ότι η κυβέρνηση κατανοεί την ανησυχία για την καθυστέρηση (η οποία, όπως είπε, δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης), αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν κάποιοι που «καθ’ υπέρβαση του θεσμικού τους ρόλου αναπαράγουν καταστροφικά σενάρια για την πορεία της οικονομίας».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, έκανε λόγο για πρόσωπα που είναι γνωστά για τους πολιτικούς τους ρόλους στο παρελθόν, ενώ αναρωτήθηκε ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στους δημοσιονομικούς στόχους, αν η κυβέρνηση συμφωνούσε σε μέτρα 4,5 δισ. ευρώ και ποιες οι επιπτώσεις στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον Γιάννη Στουρνάρα δήλωσε ότι οι ανεξάρτητοι θεσμικοί παράγοντες δικαιούνται να κάνουν εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας και να αποφεύγουν την πολιτικολογία. Η ευθύνη της καθυστέρησης δεν βρίσκεται στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης αλλά στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση εργάζεται για μια λογική λύση πέρα από παράλογες απαιτήσεις όπως αυτές του ΔΝΤ για επιπλέον μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, που διατυπώθηκαν ήδη από την πρώτη αξιολόγηση, και όπως είπε, βλέπει ότι γίνονται προσπάθειες από όλες τις πλευρές για μια λύση που θα ανοίγει τον δρόμο για πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αποδοχή που θα έχει η πρόταση στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και στην κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τον χρόνο ολοκλήρωσης του SLA.

Στα ενεργειακά αρκέστηκε να πει ότι η συμφωνία δεν θα έχει καμία σύγκριση με το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ.

ΝΔ: Ο Τζανακόπουλος να εξηγήσει τι κέρδισε ένα χρόνο η κυβέρνηση

Να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι ακριβώς διαπραγματεύεται έναν ολόκληρο χρόνο και τι έχει κερδίσει για λογαριασμό των Ελλήνων πολιτών η κυβέρνηση κάλεσε η Νέα Δημοκρατία τον κ. Τζανακόπουλο.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα όφειλε να αναλογιστεί τη ζημιά που έχει προκαλέσει η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με την τεράστια καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Αν έχει στοιχειώδη ευθύνη, θα έπρεπε να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι ακριβώς διαπραγματεύεται έναν ολόκληρο χρόνο και τι έχει κερδίσει για λογαριασμό των Ελλήνων πολιτών. Δυστυχώς, απολύτως τίποτα και η αβεβαιότητα εξαπλώνεται παντού στην οικονομία και την κοινωνία», τόνισε, σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχετικές ειδήσεις