ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου η απόφαση του ΕΔΔΑ για τη Μανωλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου η απόφαση του ΕΔΔΑ για τη Μανωλάδα

Καυστικό σχόλιο κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τα γεγονότα της Νέας Μανωλάδας.

«Η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει την τήρηση της νομοθεσίας και να προστατεύσει με κάθε τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα όλων», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για τα αιματηρά γεγονότα του 2013 στις καλλιέργειες της Νέας Μανωλάδας Ηλείας.

Σημειώνει ότι η απόφαση για την υπόθεση της Μανωλάδας «αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου» και τονίζει πως «τόσο η απόφαση όσο και το σκεπτικό που τη συνοδεύει, καταδεικνύουν πως η ΝΔ του κ. Σαμαρά δεν αδιαφορούσε απλώς για τις καταστάσεις ζούγκλας που επικρατούσαν στην εν λόγω περιοχή, αλλά έδειχνε ανοχή σε εγκληματικές πράξεις».

«Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν δίστασε να επιβάλει με νόμο τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, υπονομεύοντας τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Σχετικές ειδήσεις