ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Η πραγματική οικονομία πληρώνει ακριβά την αναβλητικότητα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Σταϊκούρας: Η πραγματική οικονομία πληρώνει ακριβά την αναβλητικότητα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ειδήσεις | Χρήστος Σταϊκούρας: «Αβεβαιότητα, έλλειψη εμπιστοσύνης, στέγνωμα της αγοράς και υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων συνθέτουν, σήμερα, την τραγική εικόνα της οικονομίας», αναφέρει σε σημερινή του δήλωση ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι αφήνει την οικονομία «να “σέρνεται” στην ύφεση» και σημειώνει: «Όλοι οι πρόδρομοι δείκτες” της το επιβεβαιώνουν. Και καταδεικνύουν το τεράστιο κόστος της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης».

«Ενδεικτικά, μόνο το πρώτο δίμηνο του έτους, προστέθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ύψους 500.000.000 ευρώ. Στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2013. Ενώ και ο κλάδος της μεταποίησης συνέχισε, για έβδομο συνεχόμενο μήνα, την κατρακύλα», προσθέτει ο ίδιος.

Και καταλήγει: «Η χώρα και η πραγματική οικονομία συνεχίζουν να πληρώνουν πολύ ακριβά την αναποτελεσματικότητα, την αναβλητικότητα, τις παλινωδίες και τις ιδεοληψίες της σημερινής κυβέρνησης».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τη Νέα Δημοκρατία

Σχετικές ειδήσεις