ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης για ΝΔ: Είναι βαποράκια συμφερόντων

Σκουρλέτης για ΝΔ: Είναι βαποράκια συμφερόντων

Βαποράκια συμφερόντων χαρακτήρισε τη ΝΔ, για το σχέδιό της αναφορικά με τη ΔΕΗ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη.

Σώσαμε τα δίκτυα, ο ΑΔΜΗΕ σώθηκε, για τον υπόλοιπο μισό αιώνα διασφαλίσαμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο οποίος μάλιστα είναι χορηγός επικοινωνίας της αποψινής εκδήλωσης, τόσο στην επίθεση που δεχόταν ως υπουργός Ενέργειας για τις ιδιωτικοποιήσεις με αιχμή την εξέλιξη με την εταιρεία Socar. Δεν με πείραζε καθόλου η επίθεση, έλεγα για να με χτυπά ο ΣΚΑΙ κάτι καλό κάνω, είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε ότι πάρα πολλές αναλύσεις και ρεπορτάζ είναι ψευδείς ειδήσεις και αναρωτήθηκε εάν έγιναν από την κυβέρνηση όλα όσα έπρεπε να γίνουν για να μπουν κανόνες. Η πρόθεσή μας ήταν πάντως να ρυθμίσουμε το τοπίο και να πληρώσουν όλοι όσοι έπρεπε, σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης. Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των συμβασιούχων και τόνισε ότι ρωτήθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εάν πρέπει να αποκατασταθούν εργαζόμενοι πολλών ετών, κυρίως στις κοινωνικές δομές των δήμων. Ο κ Σκουρλέτης είπε ότι το προσεχές διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες βάση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την κατάχρηση της σύμβασης εργασίας. Είμαστε σε μια οριακή στιγμή, οι δανειστές έρχονται με σκληρές προτάσεις. Επιθυμούμε βιωσιμότητα όχι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική, δεν μπορούμε να δεχτούμε η εργασία να γέρνει. Δεν υπάρχουν βεβαιότητες αν θα τα καταφέρουμε, έχουμε βεβαιότητες για τις προθέσεις μας, είπε ο υπουργός Εσωτερικών. Δεν θα φτιάξουμε όμως το δικό μας αριστερό success story, τόνισε.

Για το ασφαλιστικό μας έλεγαν ότι τα πράγματα θα είναι χειρότερα, όπως μας έλεγε νυχθημερόν ο ΣΚΑΙ, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών τονίζοντας ότι το 80% πλήρωσαν λιγότερα. Πρέπει να μιλήσουμε με τον κόσμο να πούμε όλα αυτά που γίνονται.

Ο κ Σκουρλέτης είπε ότι αναμένονται κινήσεις για τους ανθρώπους που περιμένουν ακόμα και χρόνια να πολιτογραφηθούν. Αναφερθείς στις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά εκτίμησε ότι δεν ενδιαφέρεται για την αποπληρωμή του χρέους αλλά επιθυμεί την αλλαγή της Κοινωνίας για αυτό δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να πει ότι αυτό το πρόγραμμα είναι δικό μας και για αυτό δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να σταματήσουμε να διαπραγματευόμαστε, τόνισε ο κ Σκουρλέτης. Πάνω από όλα η έναρξη μας πρέπει να είναι ο μετασχηματισμός της Κοινωνίας, πρέπει πάντα να οραματιζόμαστε από τις αξίες της Αριστεράς. Δεν θα βολευτούμε ποτέ σε μια μίζερη διαχείριση των μνημονίων, θα είμαστε πάντα η Αριστερά της εποχής μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις