ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Τίποτα μεμπτό με το ταξίδι μου στη Βενεζουέλα - Είμαι στη διάθεση της Βουλής

Παππάς: Τίποτα μεμπτό με το ταξίδι μου στη Βενεζουέλα - Είμαι στη διάθεση της Βουλής

Ειδήσεις | Νίκος Παππάς: Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς επέμεινε και σήμερα, Πέμπτη (06/04/2017) πως δεν υπάρχει τίποτε το επιλήψιμο αναφορικά με το ταξίδι που είχε κάνει το 2013 στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως ο ίδιος είναι «στη διάθεση της επιτροπής, οποτεδήποτε και για οτιδήποτε».

«Οποτεδήποτε και οτιδήποτε, εννοείται ότι είμαι στη διάθεση της επιτροπής. Είμαι και στη διάθεση της ΝΔ η οποία μπορεί να καταθέσει ό,τι θέλει, εξεταστική, προανακριτική ή ότι άλλο», ανέφερε ο Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς νωρίτερα βουλευτές της ΝΔ είχαν ζητήσει να δοθούν εξηγήσεις από τον υπουργό για τα σχετικά δημοσιεύματα.

«Μιλά η ΝΔ για ένα ταξίδι που έγινε το 2013, το οποίο μακάρι να είχε φέρει περισσότερα αποτελέσματα. Με τη Βενεζουέλα, πριν μπει στην περιδίνηση της βαθιάς οικονομικής κρίσης πολλές χώρες της Ευρώπης είχαν τότε οικονομικές σχέσεις αλλά όχι η τότε κυβέρνηση Σαμαρά», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και πρόσθεσε: «Οι ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών θα μπορούσαν να έχουν επωφεληθεί αν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τέτοια στενή αντίληψη. Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα έχουν μεγάλου όγκου εμπορικές σχέσεις με την Βενεζουέλα. Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που έχουν αναλάβει έργα υποδομής στην συγκεκριμένη χώρα. Άρα δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό».

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ έχει καταθέσει αίτημα ακρόασης του κ. Παππά ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών, μεταξύ άλλων και για το ταξίδι της Βενεζουέλας. Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναμένεται να απαντήσει αύριο σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις