ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχουν στη συμφωνία μέτρα που δεν θα επιλέγαμε

Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχουν στη συμφωνία μέτρα που δεν θα επιλέγαμε

Τα αποτελέσματα του Eurogroup που έγινε στη Βαλέτα της Μάλτας και έφερε συμβιβασμό της Ελλάδας με τους δανειστές, με επώδυνα μέτρα, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πέτυχε να μην περάσουν οι ομαδικές απολύσεις και η θέσπιση του λοκ άουτ.

«Πετύχαμε να διασφαλίσουμε την επαναφορά της χώρας στην εργασιακή κανονικότητα, με την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, με την αρχή της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης, ενώ απορρίφθηκαν οι σκληρές πιέσεις για θεσμοθέτηση του λοκ άουτ και την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, τόνισε μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε επίσης στην απομείωση χρέους λέγοντας: «Μετά τη Μάλτα ανοίγει ο δρόμος για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Μπαίνουμε στην προσπάθεια που να μη διαιωνίζει τη λιτότητα και να μην υπονομεύει την αναπτυξιακή πορεία της Οικονομίας. Είναι το λιγότερο άτοπο η απαίτηση για πλεονάσματα για μια δεκαετία».

Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση σε όσους, όπως είπε, δεν ήθελαν κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Η πρεμούρα να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση οφείλεται και στον φόβο που αισθάνονται κάποιοι ότι ο χρόνος μπροστά μας θα μας δώσει τη δυνατότητα να διαλευκάνουμε υποθέσεις που βρίσκονται στα συρτάρια», εκτίμησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το σύστημα που για δεκαετίες λεηλάτησε τη χώρα, προσπάθησε ευθέως να μας ανατρέψει μέσω μιας εμπλοκής στην αξιολόγηση. Δεν τους βγήκε και τώρα βρίσκονται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Η κυβέρνηση θα προτιμούσε να έχει έναν ιδεολογικό αντίπαλο και όχι έναν εσμό εκδικητών ακροδεξιών και πορφυρογέννητων που πάσχουν από το σύνδρομο στέρησης εξουσίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις