ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτές είναι οι κρίσιμες Κυριακές για πρόωρες εκλογές

Αυτές είναι οι κρίσιμες Κυριακές για πρόωρες εκλογές

Τα πιο πιθανά σενάρια των εκλογών που μελετά ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου λίγα 24ώρα μετά από το Eurogroup της Μάλτας

Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά τα σενάρια είναι δυο, με πρώτο αυτό που συζητείται στο Μέγαρο Μαξίμου για εκλογές το φθινόπωρο 2017 παρά το γεγονός ότι τέτοια κίνηση εμπεριέχει το στοιχείο του ρίσκου αν και στην Νέα Δημοκρατία φαίνεται να το συζητούν έντονα .

Τα στελέχη του Σύριζα ισχυρίζονται ότι το σενάριο αυτό μπορεί να γίνει πράξη για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που πιστεύει η αξιωματική αντιπολίτευση καθώς μέχρι τώρα υπάρχει ένα ωφέλιμο εξάμηνο.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα η κυβέρνηση προσδοκά να έχε κλείσει ην Β΄ αξιολόγηση και να έχει μπει η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση ώστε το φθινόπωρο να βγει η χώρα στις αγορές κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντωνής Σαμαράς.

Το δεύτερο σενάριο σύμφωνα με την εφημερίδα θέλει τις κάλπες να στήνονται το φθινόπωρο του 2018 αμέσως μετά το τέλος του 3 μνημονίου και πριν έρθουν οι περικοπές στις συντάξεις το 2019. Όπως λέμε μάλιστα κορυφαίοι παράγοντες το σενάριο αυτό έχει πολλές πιθανότητες καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει αποκτήσει ένα αφήγημα απέναντι στην εκλογική βάση κάτι που δεν έχει σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις