ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντινόπουλος σε Τσίπρα: Πότε επιτέλους θα ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό;

Κωνσταντινόπουλος σε Τσίπρα: Πότε επιτέλους θα ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό;

Ελληνικό | Ειδήσεις: Με νέαεπίκαιρη ερώτησηπρος τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επανέρχεται τη Δευτέρα (24/04/2017) ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζητά εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται ως προς την υλοποίηση της επένδυσης στοΕλληνικό.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επικρίνει τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, επισημαίνοντας πως «αποφεύγει συστηματικά επί πέντε και πλέον μήνες να απαντήσει στις δεκάδες επίκαιρες ερωτήσεις» που του έχουν υποβληθεί αναφορικά με την πρόοδο των έργων.

«Ο Υπουργός Οικονομικών, μετά από δεκαοκτώ μήνες απραξίας και απαξίας που κόστισε στους πολίτες και στην οικονομία, έφερε στη Βουλή, τον περασμένο Σεπτέμβριο, την κύρωση της σύμβασης για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Η σύμβαση ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, με σκοπό να προχωρήσει άμεσα αυτή η τεράστια επένδυση, εφάμιλλη των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα φέρει 75.000 θέσεις εργασίας και 10,5 δισ. ευρώ στα ταμεία του κράτους. Έχουν περάσει επτά μήνες χωρίς να έχει γίνει τίποτε, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί και η προκαταβολή των 300 εκατ. ευρώ που θα εισέπραττε το Δημόσιο», σημειώνει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Και προσθέτει: «Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, ξεπερνώντας κάθε όριο κοινοβουλευτικής ηθικής και πολιτικής δεοντολογίας, όλους αυτούς τους μήνες, αρνείται να προσέλθει στη Βουλή να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέτω σε εβδομαδιαία βάση. Ο δε Πρόεδρος της Βουλής και οι Πρόεδροι των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών αδιαφόρησαν επιδεικτικά για την κοινή επιστολή 59 Βουλευτών (Δημοκρατικής Συμπαράταξης – ΝΔ – Ποτάμι - Ένωσης Κεντρώων) που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών».

Στην ερώτησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά να προχωρήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού; Πότε θα αρθούν τα τεχνητά εμπόδια (δασαρχείο, εφορία αρχαιοτήτων, κλπ.), για να παραδοθεί η έκταση στον επενδυτή και να ξεκινήσει επιτέλους το έργο;».

Σχετικές ειδήσεις