ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τζανακόπουλος «αδειάζει» Παππά: Δεν υπάρχει λόγος για εθνική συνεννόηση ως προς το χρέος

Ο Τζανακόπουλος «αδειάζει» Παππά: Δεν υπάρχει λόγος για εθνική συνεννόηση ως προς το χρέος

Δημήτρης Τζανακόπουλος | Ειδήσεις: Σε απόλυτη σύγχυση μοιάζει να βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά και το φιάσκο στο Eurogroup της 22ας Μαΐου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με δηλώσεις του την Πέμπτη (25/05/2017) αναίρεσε τα όσα είχε πει ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ότι απαιτείται εθνική συνεννόηση για το θέμα του χρέους.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Τζανακόπουλος ρωτήθηκε αν προτίθεται η κυβέρνηση να ζητήσει συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς για να χαραχθεί μια εθνική γραμμή για το ζήτημα του χρέους και απάντησε: «Δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο, καθώς η διεθνής συζήτηση για το χρέος έχει προ πολλού ξεπεράσει, στο επίπεδο και στο βάθος της, τη συζήτηση που γίνεται στην εγχώρια πολιτική και στα μίντια».

Σημείωσε δε: «Η συζήτηση στην οποία συμμετέχει η ελληνική κυβέρνηση στο διεθνές περιβάλλον είναι πιο μπροστά από όλα όσα συζητούνται και από όλα όσα, υποτίθεται, ότι υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης».

Αναφερόμενος, ειδικότερα στον πρόεδρο της ΝΔ, έκανε λόγο για «υποκρισία» και είπε: «Παρακολούθησα μια προσπάθεια και από την αντιπολίτευση και από αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι δήθεν ο πρωθυπουργός «υποχωρεί» και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε επίσης μια κατασκευή της πολιτικής αντιπαράθεσης, όπου ο κ. Τσίπρας φαινόταν υποχωρητικός ενώ ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως εκείνος ο οποίος παίρνει στην πλάτη του τη μεγάλη μάχη για το χρέος. Αυτά νομίζω ότι δεν μπορεί να τα πιστέψει κανείς».

«Η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε το στόμα του για το χρέος ήταν χθες. Είναι υποκριτική η στάση του κ. Μητσοτάκη, διότι συμμετείχε σε μια κυβέρνηση η οποία είχε αποδεχτεί πλεονάσματα περίπου 4,2% περίπου μέχρι το 2030, συμμετείχε σε μια κυβέρνηση η οποία θεωρούσε το χρέος βιώσιμο και ζητούσε πιστοποιητικά βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος. Εμείς καλέσαμε τον κ. Μητσοτάκη πάρα πολλές φορές, και στο Κοινοβούλιο, να πάρει θέση για το χρέος. Αντιθέτως, αυτό το οποίο έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Μητσοτάκης ήταν διαρκώς να υποστηρίζει τους δανειστές λέγοντας ότι πρέπει να παρθούν τόσα κι άλλα τόσα μέτρα και στη συνέχεια, όταν υπήρξε μια τεχνική συμφωνία, μας κατήγγειλε για τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο κ. Τζανακόπουλος.

Διαβάστε εδώ για το έγγραφο - «φωτιά» του ESM σχετικά με το χρέος

Σχετικές ειδήσεις