ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρομοκρατική επίθεση κατά Παπαδήμου: Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Τρομοκρατική επίθεση κατά Παπαδήμου: Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, λίγη ώρα μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με παγιδευμένο φάκελο.

Ο κ. Τζανακόπουλος ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού και των τραυματιών συνοδών του. «Η κυβέρνηση απερίφραστα και κατηγορηματικά καταδικάζει την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε «ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο συνοδούς του».

«Τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και οι συνοδοί του βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και υποβάλλονται σε όλους τους αναγκαίους ιατρικούς ελέγχους έτσι ώστε να καθοριστεί η από εδώ και στο εξής μεταχείριση που θα πρέπει να έχουν» δήλωσε ο κ.Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι έχει ήδη ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, και τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση: «Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας».

Περαστικά στο Λουκά Παπαδήμο ευχήθηκε ελάχιστα λεπτά μετά την έκρηξη μέσω Twitter, ο Νίκος Παππάς. «Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο και στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του», αναφέρει το μήνυμά του.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με την διευθύντρια του Ευαγγελισμού και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Σαμαράς είχε, επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο είχε συναντηθεί πριν την επίθεση εναντίον του ο κ. Παπαδήμος.

Επίσης, το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού. «Τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του. Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες - συνοδούς του» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, δήλωσε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του».

Την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου καταδίκασαν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η Ολομέλεια της Βουλής και εκπρόσωποι από τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, την Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.

«Καταδικάζουμε και εκφράζουμε την υποστήριξη μας για τις δύσκολες στιγμές που περνά ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του. Αυτή την εποχή ο κ. Παπαδήμος είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και η επίθεση στο πρόσωπό του είναι και επίθεση σε ένα από τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.

«Καταδικάζουμε την επίθεση και εκφράζουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στον ίδιο και στους συνεργάτες του», ανέφερε εκ μέρους της ολομέλειας η προεδρεύουσα του Σώματος, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Η ΝΔ απερίφραστα καταδικάζει την άνανδρη επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Ευχόμαστε στον ίδιο και στους συνεργάτες του πλήρη ανάρρωση», τόνισε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η βουλευτής Νίκη Κεραμέως.

Την απερίφραστη καταδίκη τους για την τρομοκρατική επίθεση και τις ευχές τους για άμεση και πλήρη ανάρρωση του κ. Παπαδήμου, εξέφρασαν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, τη σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον ίδιο, καθώς και στους υπόλοιπους τραυματίες».

Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο και εκφράζει βαθιά θλίψη και οργή για το τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού και των συνοδών του. «Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις